Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,496 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zodac

    , Autor: Natália1

    Dobrý deň,
    Včera som Vám písala ohľadom Zodacu v tehotenstve. Ďakujem za odpoveď. Pochopila som to teda správne, že Zodac môžem brať aj v 1. Trimestri pokiaľ nemám na výber?
    Zodac mám od dermatologa, mám atopickú dermatitídu. Ďakujem a prajem pekný deň. :-)

Podobné otázky

  • Antihistaminika a tehotenstvo

    , Autor: Natália1

    Dobrý deň, chcela by som otehotnieť avšak už roky užívam kvôli svrbeniu kože zodac, snažila som sa ho vysadiť no vydržala som len 4 dni, potom som sa šla doškriabať do krvi. Môj gynekolog mi zakázal užívať v prípadnom tehotenstve zodac minimalne 1. Trimester. Ja ale bez zodacu nevydržím. Moja otázka teda je, čo mám robiť. Mám sa pokúsiť bez obáv otehotnieť a užívať zodac tak či tak? Veľmi sa bojím, aby lieky neuškodili plodu. Predstava, že by som kvôli zodacu mala zabudnúť na materstvo ma dusí.
    Čo robiť v takýchto prípadoch?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, existujú antihistaminiká, ktoré sa môžu používať aj počas tehotenstva. Zodac sa môže užívať počas tehotenstva aj dojčenia, samozrejme s opatrnosťou. Veľa žien užíva tieto antihistaminiká aj počas tehotenstva. Ak prínos prevyšuje riziko a za predpokladu, že bez antihistaminík sa ťažkosti vystupňujú, tiež to nie je pre tehotenstvo prínosné. Odporúčam skonzultovať aj Vášho alergológa, ktorý Váš stav z tejto stránky pozná najlepšie.