Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,496 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Predejakulačná tekutina

    , Autor: Anonym10

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa Vás opýtať, či je veľká šanca na otehotnenie, ak sme mali s partnerom pohlavný styk no neejakuloval, iba mu na mňa vyšla tá predejakulačná tekutina. Potom ma ešte palcoval a ja sa bojím, či mu náhodou neostalo trochu tej tekutiny na prstoch a nezaniesol mi to dnu.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, uvedeným spôsobom je tehotenstvo veľmi málo pravdepodobné. Do budúcna odporúčam chránený pohlavný styk, prípadne porozmýšľať nad hormonálnou antikoncepciou.

Podobné otázky

  • Predejakulačná tekutina

    , Autor: Mike23

    Dobrí deň, chcel by som sa opýtať či sa dá vážne otehotnieť s predejakulačnej tekutony a na kolko asi percent? Za odpoveď vopred ďakujem ????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, dá sa. Za istých okolností aj preejakulát (laicky a slangovo známy aj pod pojmom "kvapky lásky") obsahuje spermie. Na percentá Vám to však nepovie nikto. Miera pravdepodobnosti je rôzna, v závislosti od okolností a tým aj početností spermií v prostatickom sekréte. Preto platí, že za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá.

  • Bolesti a menstruacia

    , Autor: Lucik...

    Dobrý deň,
    idem sa vás pýtať, možno mi budete vedieť poradiť.
    Som prvý mesiac po vysadení Duphastonu na úpravu cyklu, s Duphastonom som mala 27-29.DC.
    Dnes mám 29. deň a ešte stále menzes nič. Bolia má pár dni prsia, mám ich naliate a zväčšené, od včera večera má boli brucho na dotyk v strede tak v podbrušku, je to stuhnutejšie na dotyk. Taktiež mám dnes zvýšenú chuť na sex.
    S priateľom používame vždy kondom a vždy sa urobil do neho a aj to ho vytiahol zväčša radšej skôr. Niekedy sme mali pár úvodných zasunutí bez kondomu kde mohla byt aj predejakulacna tekutina. Tak isto asi aj keď som mala ovulaciu, pretože som mala veľmi vodnaty výtok potom, sme to tak mali, pár zasunutí bez kondomu ale ďalej sme nepokračovali. Výtok som mala včera taký biely ako počas ostatných dni, aj dnes žlté suché škvrny na nohavickach, objavil sa mi aj kúsok taký do žltá akoby ťahavá hrudka.
    Môžu to byt príznaky že dostanem menzes niekedy teraz alebo si myslite že už to sú príznaky tehotenstva a rozširuje sa maternica?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, jednoznačne sa Vám takto vyjadriť neviem, ale máte skôr príznaky blížiacej sa menštruácie. Samozrejme, pri nechránenom alebo iba dočasne nechránenom pohlavnom styku sa tehotenstvo s istotou vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Mokré nohavičky

    , Autor: Lucik...

    Zdravím, chcela by som sa opýtať aký by mal byť výtok v čase ovulacie a plodnych dní?
    Včera som mala 16.deň cyklu, cyklus mi trvá cca 30 dní, beriem Duphaston 3 mesiac pretože som mala 47 dňové cykly. Appka mi ukazuje že ovulaciu by som mala mať zajtra ale neriadim sa tým. Včera sa mi pár hodín počas dňa objavilo príliš veľa mokreho výtoku na nohavickach, akoby až príliš mokrá som dole bola. Ale trvalo to len pár hodín. Mala som nechránených pár zasunutí s priateľom včera v tom čase ale nespravil sa do mňa ani nič podobne, mohla tam byť predejakulačná tekutina. Potom aj dnes som mala už len také biele prischnuté fliačky ako mám často na nohavickach.
    Myslíte si že to bola ovulacia? Môžem otehotnieť? Čo si o tom myslíte?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa nedá vylúčiť. Nemusí pritom dôjsť k ejakulácii a nemusí to byť ani v čase očakávanej ovulácie. Pár dní pred ovuláciou je výtok úplne sklovitý a takmer vodnatý. Počas ovulácie výtok pripomína vaječný bielok, je priesvitný a ťahavý.

  • Re: názor

    , Autor: Moncik305

    20. 03. 2021 (17:27) , Autor:

    Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je možnosť tehotenstva ak sa partner dotkne rukou svojho pohlavného orgánu na ktrom bola predejakulačná tekutina a ruku si obtrie a následne partnerku uspokojuje prstom tej ruky na ktorom sa mohla nachádzať predejakulačná tekutina. Môže takto dôjsť k oplodneniu?

    Chcela by som dodať, že vôbec k pohlavnému styku nedošlo ani k chránenému ani nechránenemu. Dokonca ani k ejakulácii u partnera. Mohol mať iba predejakulát na prstoch, aj to nemusel a násladne došlo k pettingu. Čiže ejakulát určite nebol do pošvy zavedený. Je teda pravdepodobnosť tehotenstva veľmi malá? Alebo sa treba obávať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako som už písal, pravdepodobnosť tehotenstva je veľmi malá, dôvod na obavy nie je. Do budúcna sa pre vlastný pokoj podobným situáciám vyhnite, prípadne navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám po potrebných vyšetreniach predpíše hormonálnu antikoncepciu.

  • Názor

    , Autor: Moncik305

    Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je možnosť tehotenstva ak sa partner dotkne rukou svojho pohlavného orgánu na ktrom bola predejakulačná tekutina a ruku si obtrie a následne partnerku uspokojuje prstom tej ruky na ktorom sa mohla nachádzať predejakulačná tekutina. Môže takto dôjsť k oplodneniu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nebol zanesený do pošvy ejakulát, pravdepodobnosť tehotenstva je za spomínaných okolností malá.