Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotensko

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa opytat 3 týždne pred mendzesom po sexe ma začali bolieť prsia, a mala som aj bolesti v podbrusku, prsia ma boleli až do kym neprišla menštruácia a cez tie 3 týždne som mala aj dost citlivý čuch, menštruácia mi meskala cca 2-3 dni prvé dva dni som mala velmi dlhy menzes a trval ako zvyčajne aj dlhšie. Môže byť že som bola tehotná aj keď som o tom nevedela a potratila som, a plod sa vytratil s menštruáciou?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali v priebehu cyklu nechránený pohlavný styk, vylúčiť sa táto možnosť nedá. Každá piata žena takto nevedomky potratí aspoň raz v živote. Biochemické tehotenstvo sa väčšinou spätne dokázať nedá.

Podobné otázky

  • Ananás v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer. Som v 12tt a dostala som chuť na ananás tak som si trochu dala konzervovaný. Potom som sa dočítala že ananás sa v tehotenstve nemôže. Je to pravda?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, konzumácia primeraného množstva ananásu je pre tehotenstvo prospešná. Naopak, nadmerná konzumácia ananásu môže spôsobiť hnačku a pálenie záhy, no najmä môže zvýšiť obsah bromelaínu, teda enzýmu, ktorý sa nachádza v ananáse, ktorý môže oslabiť krčok maternice a viesť k potratu. Objaviť sa môže aj kožná vyrážka a vracanie. Jeho vysoký obsah cukru je škodlivý pre ženy s tehotenskou cukrovkou.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Pohlavný vstyk nechránený som mala 21. 2.a 22.2.mi prišiel menzes. Dnes 4.3.2021 som si robila tehotenský test a boli tam dve čiarky ale ta druha bola slabucka, ale bola tam. Môžem alebo nemôžem byť tehotna? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, otehotnieť je možné prakticky počas celého menstruačného cyklu. Ak boli na tehotenskom teste dve čiarky, je pozitívny. Smaozrejme, môže nastať situácia, že tehotenský test je falošne pozitívny. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe odberu krvi na beta HCG jednoznačne potvrdí alebo vylúči tehotenstvo.

  • Tehotenský test

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem,chcem sa vás opýtať ,robila som si test a namiesto druhej ciarky sa my objavila silná bodka? Čo to znamena?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počkajte pár dní a realizujte si druhý tehotenský test. Môže sa jednať o chybný kus alebo iba o kanálik v tehotenskom teste.