Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotenský test

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem,chcem sa vás opýtať ,robila som si test a namiesto druhej ciarky sa my objavila silná bodka? Čo to znamena?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počkajte pár dní a realizujte si druhý tehotenský test. Môže sa jednať o chybný kus alebo iba o kanálik v tehotenskom teste.

Podobné otázky

  • Ovulacny test

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Prosím robila som si ovulacny test vyšli mi 2 paličky včera aj dnes. Síce nie obe také tmavé ale aj tam. Je ovulacny test platny? Ak je žena tehotná nemôže ovulovat však? Neukázal by mi ovulacny test čiarky. Minulý mesiac som ovuláciu cítila bolelo ma brucho teraz necítim nič ale aj apka mi ukazuje ze je dnes ovulacny deň. Menzes mi začal 29. Augusta. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, ak je žena tehotná, ovulácia je zastavená a blokovaná. Osobne ovulačné testy veľmi nepreferujem. Ovulačný test môže byť aj falošne pozitívny, napríklad v prípade tehotenstva. Ak sa snažíte otehotnieť, najvhodnejšie je vyčkať menštruáciu a ak sa tá nedostaví, najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie si realizujte tehotenský test. Odsledujte si to. Samozrejme, môžete pokračovať v pravidelnom nechránenom pohlavnom styku, aspoň 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie.

  • Tabletka ellaone

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, stala sa nám nehoda s priateľom. Bolo to 20 deň cyklu. Väčšinou mám 30 dňový cyklus. Mala som pocit, že deň alebo dva pred nehodou som mala ovulaciu, teda ovulácii mohla byt už skôr a nehoda sa stala tesne po nej. Tabletku po nehode som si dala do 16 hodín. Aká je pravdepodobnosť že tehotná nebudem?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu včasného užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá, ale nie nulová. Odsledujte si to. Aj naďalej používajte niektorú z foriem antikoncepcie. V prípade, že by sa menštruácia nedostavila a meškala by minimálne 14 dní, môžete si skúsiť realizovať tehotenský test, prípadne navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Možné tehotenstvo?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor.

    Budem mať možno trošku hlúpu otázku, ale rada by som počula Váš názor.
    S priateľom praktizujeme prerušovaný styk už viac ako 5 rokov, vždy "úspešne" bez tehotenstva. O dieťa sa síce nesnažíme, ale ani nechránime- nechávame to na náhodu. Poslednú menštruáciu som mala zvláštnu, celkom slabú- vždy krvácam 5 dní, teraz to bolo 2-3 dni a veľmi málo krvi. Väčšinou si aj viem odsledovať ovuláciu podľa výtoku a bolesti vaječníkov. Tento mesiac som ovuláciu mala pravdepodobne 2.8. aj to som si odkontrolovala pomocou aplikácie, ktorá sa väčšinou zhoduje s mojimi plodnými dňami. Neriadim sa podľa nej, ale chýbali mi tie spomínané typické ovulačné znaky (alebo boli slabé a prehliadla som ich). V spomínaný deň sme mali s priateľom prerušovaný styk a to, že som v ten deň pravdepodobne ovulovala som zistila až neskôr. A teraz k pointe.. Pred pár dňami som si všimla že ma jemne bolia prsia na rôznych miestach- občas slabé akokeby pálenie, inokedy pichanie a potom zase nič. Taktiež bradavky boli pri stačení mierne bolestivé- dnes už opäť nič. 2 dni dozadu som začala pociťovať bolesť v oblasti krížov a občasné pichanie v podbrušku. Menštruácia sa mala dostaviť včera, ale zatiaľ nič. Tehotenské testy som si robila posledných 6 dní, a všetky vrátane dnešného sú negatívne.
    Bolesť pŕs môže byť spôsobená aj podprsenkou a ten chrbát ma môže bolieť aj z práce.. netuším. Je tu možnosť že som tehotná?
    Ospravedlňujem sa za dlhší text a vopred ďakujem za odpoveď.
    Pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpkladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Prerušovaný pohlavný styk samozrejme nie je antikoncepcia. Tehotenský test ná zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva, rovnako tak pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menzes plus testy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobre ránko, 6 dní som mala krvacanie. Sex bol naposledy pred mesiacom. Krvacanie som mala tmavú až svetlu krv a na konci hnedé špinenie. Testy som si robila s citlivosťou 10 a boli negativne . Bolesti hlavy mám aj ma.napina. aká je šanca žeby som.bola aj tak tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie pred menstruaciou

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    Aká je šanca otehotnieť pár dní po menštruácii z preejakulátu, ak muž daný deň nemasturboval a trvalo to pár sekúnd?
    Pýtam sa preto, lebo od 25. dňa mam špinenie a je 28.deň a stále nemám normálnu menštruáciu. Urobila som si aj deň pred očakávanou menštruáciou tehotenský test a vyšiel negatívny ale môže sa teoreticky jednať aj o falošne negatívny výsledok. A neviem ci to špinenie mam považovať za implantacne krvácanie alebo je to niečo iné?

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Vo všeobecnosti sa za predpokladu nechráneného pohlavného styku tehotenstvo vylúčiť nedá. Za daných okolností však tehotenstvo nepredpokladám. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.