Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Možné tehotenstvo

    , Autor: Ingas34

    Dobrý večer , chcela by som sa opýtať že či je možné aby po dvoch týždňoch od styku videl doktor na ultrazvuku zväčšenu maternicu alebo aspoň niečo čo by naznačovalo tehotenstvu doktor mi povedal že je všetko v poriadku že nemám žiaden problém z gynekológickeho hľadiska a žiadne tehotenstvo nespomínal . Mám zápal močových ciest takže tie ťažkosti môžem pripisovať asi tomu. Lenže aj tak sa bojím .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, dva týždne od nechráneného pohlavného styku na maternici ultrazvukom nie je možné vidieť zmeny svedčiace pre tehotenstvo. Tehotenstvo sa dá jednoznačne potvrdiť alebo vylúčiť odberom krvi na beta HCG. Ak máte zápal močových ciest, bolesti v podbrušku sa môžu vyskytovať, nemusíte sa kvôli tomu stresovať a znepokojovať. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Možné tehotenstvo

    , Autor: Zuuz

    Dobrý deň. Prosím vás je možne tehotenstvo len z predejakulacnej tekutiny? Pri pohlavnom styku som cítila ako zo mna vytiekla a tiez partner potvrdil ze to bolo od neho..mavam 21 dnovy menstruacny cyklus..sex sme mali na 13 deň cyklu..menzes mi meska stvrty den..pocity su skoro ako pred menzesom ale bolest krizov a brucha uplne dole..a hlavne ta horkost v ustach a divny pocit na zaludku ma metie.. myslite ze tehotensky test by uz mohol ukazat mozne tehotenstvo? Dakujem za odpoved. Zuzana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za daných okolností sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie jednoznačne potvrdiť tehotenstvo odberom krvi na beta HCG.

  • Vaginalne vyplachy a mozne tehotenstvo

    , Autor: VeronikaMP

    Dobry den.

    Minuly tyzden som bola u gynekologa, robil mi vaginalny ultrazvuk. Nechcem mu krivdit, no na sonde som nevidela ziadny prezervativ... Preto som si kvoli lepsiemu pocitu kupila vaginalny vyplach Rosalgin a vaginalne capiky Floragyn. Lekarnicka ma upozornila, ze v pripade tehotenstva konzultovat pouzitie s lekarom.
    S manzelom sa pokusame o dieta. Dnes som si robila tehotensky test- negativny. Bolo by pouzitie vyplachu a capikov problemom, ak by som predsa len bola tehotna a test by tehotenstvo este nezaznamenal?

    Vopred Vam dakujem za odpoved.
    Veronika

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, realizáciou vaginálnych výplachov, ako aj aplikáciou vaginálnych probiotík prípadnému tehotenstvu neublížite. Nemusíte sa obávať.

  • Menzes

    , Autor: Karim

    Dobrý deň dnes mi začala menstruacia a mala som nechránený sex je možné tehotenstvo

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pravdepodobnosť tehotenstva za predpokladu nechráneného pohlavného styku počas menštruácie je veľmi malá. Odsledujte si to.

  • Furosemid a možné tehotenstvo

    , Autor: Nokia


    Dobrý večer,mohla by som sa opýtať, tento mesiac som brala lek furosemid, včera som ho užila naposledy a dnes som si robila tehotenský test clear blue digit. a vyšiel mi pozitívny , poslednú menštruáciu som mala 14.7,v prípade ak by som bola tehotná,mohlo mi to užívanie furosemidu nejako ublížiť? ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas tehotenstva sa môže liek užívať iba krátky čas a len vtedy, ak je to skutočne nevyhnutné. Liek prestupuje placentou, ktorá ale ešte v skorom štádiu tehotenstva nie je vytvorená. Tehotenstvo však ešte nemáte potvrdené. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

  • Váš názor?

    , Autor: Ema30714

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa spýtať, či je možné otehotnieť aj mimo plodných dní.
    Ovulácia prebehla začiatkom mesiaca, sledujem si to podľa hlienu atď...
    S partnerom sme mali dvakrát nechránený pohl.styk tento týždeň, s tým, že ejakuloval do mňa, avšak, som dva dni pred očakávanou MS, je možné tehotenstvo v takomto prípade? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Ovulácia môže byť posunutá, prípadne môžete mať kratší ovulačný cyklus, preto sa dá otehotnieť prakticky počas celého cyklu.