Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,252 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • prvý pohlavný styk

    , Autor: majka654567

    dobrý deň, chcela by som sa opytat či je moznost že som otehotnela ak som to mala prvý krat a mali sme kondom do ktorého sa partner nespravil... urobil až po tom mimo mna. pri vyhadzovani kondomu som si všimla že je prasknutý aj keď nevylučujem moznost že mohol prasknúť pri dávaní ho dole.. Keďže mám 15 nemôžem si dovoliť ostat tehotna. Myslite že mám užiť tabletku po? neskutocne sa bojim :( Menštruáciu mám dostať až 3.12. neviem čo mám robiť

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali chránený pohlavný styk a kondóm bol prázdny, tehotenstvo je veľmi málo pravdepodobné, navyše ak je otázne, kedy došlo k údajnému poškodeniu kondómu. Escapelle, alebo teda tabletku “po” by som aj vzhľadom k okolnostiam ako aj Vášmu veku neužíval. Odporúčam návštevu obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Bolesť v podbrušku po styku

    , Autor: Chrs222334

    Dobrý deň, odsledovala som si pár vecí na svojom tele. S priateľom sme mali svoj prvý pohlavný styk v pondelok 16.3.’21 no bez ochrany (stihol vytiahnuť (neurobil sa do mňa) ), no 1deň pred ovuláciou t.j 18.3’21 som mala bolesti v podbrušku, počas ovulácie ma začal bolieť ľavý vaječník až do dnes, začal ma pobolievať aj ten pravý. Mám pocit že som prechladla no chcem sa uistiť či nešlo o uhniezdovanie. Ak nie čo by som mohla robiť aby vaječníky prestali bolieť (popripade nejaku radu čo by to mohlo byť a čo robiť) vopred ďakujem za odpovede.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk dva dni pred ovuláciou, tehotenstvo sa vylúčiť jednoznačne nedá. Začatím pohlavného života dochádza v organizme k viacerým zmenám. Pobolievanie podbruška sa po pohlavnom styku môže vyskytovať. Proti bolesti môžete užiť voľne dostupné lieky, napr. Novalgin, či Paralen. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Hhv

    Dobrý deň prajem pán doktor chcela by som sa opýtať mala som pohlavný styk vo januáry 4.01.2021 z ochranou (kondom) dostala som menštruáciu 16.01.2021 vo febuary mi meškali kramy 2 dni cca tak som kramy dostala 11.02.2021 z tým že som si robila tehotenský test 10.2.2021 robila som si digitálny a vyšiel negatívny lebo som sa bala lebo mi meškali kramy robila som si 2x krát test a boly negatívne potom v marci mi meškali kramy 2 dni cca a dostala som kramy 10.03.2021 chcem sa opýtať či je tam pravdepodobnosť že či som tehotna ? Nikdy mi kramy nemeškali vkuse na čas som dostávala len prvý pohlavný styk som mala a cyklus mi vychádza tento mesiac na 16 dňový tak neviem či som tehotna alebo nie keď som si robila tehotenský test po 29dni styku je tam pravdepodobnosť že som tehotna ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností je tehotenstvo veľmi málo pravdepodobné. Pri akýchkoľvek nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý jednoznačne vylúči tehotenstvo.

  • Pohlavný styk, gravidita

    , Autor: Beth

    Dobrý deň,
    dva dni po menštruácii som mala prvý pohlavný styk (nechránený). Chcem sa spýtať, že aká veľká je pravdepodobnosť, že mohlo dôjsť k oplodneniu ak sa partner neejakuloval dovnútra ale mimo, s tým že po chvíli sme pokračovali v pohlavnom styku.
    Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je síce pravda, že pár dní po menštruácii je pravdepodobnosť tehotenstva malá pre prítomnosť nízkej sliznice v dutine maternice, ale vylúčené tehotenstvo nie je, keďže ste mali nechránený pohlavný styk. Odsledujte si to. Pri prípadnom meškaní nasledujúcej menštruácie viac ako 14 dní si realizujte tehotenský test. Do budúcna odporúčam nejakú z foriem hormonálnej antikoncepcie.

  • Pohlavný styk

    , Autor: Ridka

    Dobrý deň chcem sa spýtať že či boli prvý pohlavný styk som este pana a strašne sa toho bojím ako sa mám na to pripraviť? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, u každej slečny je prvý, ale aj každý ďalší pohlavný styk individuálny, nemusí sa striktne jednať o bolesť. Špeciálne sa na to pripraviť nedá, musíte však mať vedľa seba partnera, s ktorým si budete rozumieť a budete sa vedieť otvorene porozprávať a nebudete sa báť.

  • ?

    , Autor: sarlotkaslovakova

    Dobrý deň ,
    s priateľom som mala minulý mesiac tesne po skončení meštruacie prvý pohlavný styk, od vtedy spolu aktívne sexuálne žijeme, vždy to bolo s ochranou ale raz (na 20. Deň môjho cyklu) sme mali nechránený sex pri čom do mňa nevyvrcholil. Mešká mi menštrúcia zatiaľ len dva dni ale bojím sa tehotenstva , mám len 18 rokov a bábätko ešte nechcem. Je možné že mi menstruacia mešká kvôli tomu že som začala sexuálne žiť a moje telo si zvyká? ( kamarátka mi povedala že jej gynekológ povedal že meškanie menzes po prvom sexe je normálne a bežne) Ako moc pravdepodobné je že by som mohla byť tehotná? Kedy si mám spraviť tehotenský test?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, možností meškania menštruácie môže byť viacero, v začiatkoch pohlavného života je to pomerne časté. Ak ste však mali nechránený pohlavný styk, nedá sa vylúčiť ani tehotenstvo. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si realizujte tehotenský test.