Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Špinenie

    , Autor:

    Dobrý večer chcela by som sa opýtať v 12+3tt sme boli hospitalizovaný s tým že sa mi vypudila von zrazenina ktorá bola hnedasta , povedal mi pán doktor že je stará preto je tá krv hnedá , čo je aj dobre že zo mna vyšla , dávali mi duphaston 3x1 , ascorutin 3x 1. , krvácanie ustálo , ale spinila som stále pýtala som sa doktora či to je normálne on povedal že vraj budem ešte pár tyzdnov špiniť aj z nízko položenej placenty ktorá však neprekriva krčok čo je ten lepsi prípad
    Bojím sa moja otázka teda znie teraz sme 14tt stále spinim slabučké hnedasté , výtoky
    Nič má nebolí na poslednej kontrole sme boli pred týždňom vraj je všetko v poriadku , môže byť že takto budem špiniť ešte niekoľko tyzdnov ? Z čoho to môže byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v priebehu prvých 16 týždňov, kedy sa vytvára placenta, špiní asi každá 3 žena. Do 16 týždňa nehovoríme ešte o placente ale o chorióne, placentou sa stáva od 16 týždňa tehotenstva. Ak pretrváva minimálne špinenie, nie je prítomná čerstvá krv, tak do 16 týždňa je nález fyziologický a nemusíte sa ničoho obávať. Špinenie do 16 týždňa tehotenstva je spôsobené nahlodávaním ciev choriónu do steny maternice, teda tvorbou budúcej placenty. Ak však máte akékoľvek pochybnosti alebo nejasnosti, obráťte sa na svojho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Krv posledný deň ovulácie

    , Autor: Papučka

    Dobrý deň nikdy sa mi to ešte nestalo aby počas ovulácie som mala krv. Bola som na Magnetickej rezonancie a brala som perdison a potom mi pichli kortizony mohlo to spôsobiť ono ? Som sa zľakla že či som mala dostať svoje dni ale vedela som že som ich mala a pozrela som si menštruačný kalendár a dnes mám posledný deň ovulácie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin zašpinenia moze byť viacero. Nevylučujem ani ovulačné špinenie. Špinenie však mohlo byť spôsobené aj užívanými liekmi. Nemusí sa jednať o nič vážne. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolesť podbruška

    , Autor: ness654

    Dobry deň prajem, chcela by som sa Vás opýtať, už asi 4 deň mám bolesti v podbrušku, včerajším dňom začalo aj špinenie (ako keby hnedy výtok pri močení), bola som aj na sone u gynekologičky, keby ide o mimomaternicové tehotenstvo, zistila by to už v 18.1, čo som bola naposledy? Ďakujem vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pobolievania podbruška môže byť viacero. Nepoznám však žiadne výsledky vyšetrení, nálezy, USG, ani ďalšie informácie a okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva sa realizuje odber krvi na beta HCG. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Kyretaž

    , Autor: Rous

    Dobrý večer , chcem sa vás opýtať, včera mi bola vykonaná kyretaž, po zákroku som tak slabšie krvácala ale dnes už vôbec je to v norme?
    Nekrvácam nemám ani bolesti v podbrušku ale skôr bolesti a tvrdnutie brucha .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to pomerne časté. Po zákroku môže špinenie trvať do 7 dní, niekedy však trvá iba deň. Záleží od viacerých okolností. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní ošetrujúcich lekárov.

  • Špinenie mimo menzes

    , Autor: Domča_123

    Dobrý deň Pán doktor. Chcela by som sa spýtať... mala som dva dní špinenie a jeden deň popri tom bledo ružovú krv. Viete mi povedať čím to mohlo byť? Predtým som to nikdy mimo menzes nemala. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa špinenie vyskytovalo približne v strede menštruačného cyklu, jednalo sa pravdepodobne o ovulačné špinenie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie a pichanie v podbrušku

    , Autor: Barbara878

    Dobrý deň prajem.
    Rada by som sa opýtala na jednu otázku
    Dnes je 13dni od pohlavného styku ktorý sme mali 4 dní po MS.
    Pociťujem pichanie v podbrušku a mala som aj hnedkasty vytok.
    Mohlo by sa stať, že to znamená oplodnenie vajíčka?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.
    Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.