Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,697 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • kvapky lásky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať, obsahujú tzv. "kvapky lásky" spermie ? A da sa z nich otehotnieť ?
    Ďakujem za odpoveď, príjemny deň.

Podobné otázky

  • Predejakulačná tekutina

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrí deň, chcel by som sa opýtať či sa dá vážne otehotnieť s predejakulačnej tekutony a na kolko asi percent? Za odpoveď vopred ďakujem ????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, dá sa. Za istých okolností aj preejakulát (laicky a slangovo známy aj pod pojmom "kvapky lásky") obsahuje spermie. Na percentá Vám to však nepovie nikto. Miera pravdepodobnosti je rôzna, v závislosti od okolností a tým aj početností spermií v prostatickom sekréte. Preto platí, že za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá.

  • Druhá duchovná čiarka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať že či môžem otehotnieť s pettingu. Ja a môj priateľ sme mali petting, obaja sme mali spodné prádlo ale je dosť možné že sa urobil alebo mal kvapky lásky v boxerkach a ja som mala tiež tie dni veľa výtoku a podobne. Nič som necítila prvé dni ale rovno týždeň na to mi prestalo chutiť jedlo, čiže som nemala chuť dojedla, mala som pocity únavy a pomerne dosť spím, bolesť v prsníkoch nemám ale mám tam len takú guľôčku ako keby taktiež chodím o niečo častejšie na toaletu a kvôli tomuto všetkému som si skúsila spraviť tehotenský test a vyšiel mi prvý krát negatívny a potom na druhy krát sa mi objavila slabunka druhá čiara a naozaj neviem čo si mám o tomto myslieť. Mimochodom som stále panna ale je dosť možné že už nemám pannensku blanu kvôli vedľajším veciam... Budem rada za odpoveď ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností a predpokladu že ste nemali pohlavný styk, tehotná nebudete. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • nechraneny styk

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den, s partnerom sme mali spolu nechranneny pohlavny styk dna 9.4.2023. vlastne ani neviem ci sa to da brat ako nechraneny pohlavny styk kedze ho poviem to tak laicky mal vo mne asi tak 6 krat dokopy a pocas celeho pohlavne styku sa ani neurobil, ani masturbaciou sa nespravil. mam sa obavat ze by som mohla byt tehotna ked sa nespravil vobec za ten den? teraz 11.4 mam ovulaciu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vo všeobecnosti platí, že za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Je to však veľmi individuálne. Ak nedošlo k ejakulácii, ani uvoľneniu prostatického sekrétu (tzv. kvapky lásky), ani v močovej rúre neboli zvyšky ejakulátu, tak tehotná nebudete. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môžete realizovať tehotenský test.

  • Vlhký penis

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa opýtať bola som s priateľom a len čo som ho chytila za jeho pohlavny úd začal byť veľmi vlhký moja otázka znie prečo a ci z toho nemôžem otehotnieť

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, mohlo sa jednať o prostatický sekrét, známy aj ako “kvapky lásky”. Je to normálna súčasť a u každého muža je to individuálne. V prípade, že ste mali nechránený pohlavný styk, sa tehotenstvo nedá vylúčiť.

  • Môžem byť tehotná?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, s partnerom sme mali pohlavný styk bez ochrany ale urobil sa mimo mňa. (Plodne dni nemám, za 6 dní mám mat menštruáciu). Maly sme pohlavný styk a pár sekúnd pred urobenim sa otočil ale bola to naozaj sekunda (v sekunde sa rýchlo otočil a bolo to) ale bojim sa že tam pred tým sekundovým vytiahnutím ostali vo mne alebo sa tam niekde na začiatok dostali kvapky lásky ( take tie čo ich ide tak viac tesne pred vyvrcholením že najprv voda až potom semeno) ospravedlňujem sa ale meviem to dobre opísať. Ale niesom si tým istá otočil sa rýchlo a nič som si nevšimla len mám taký strach. Myslíte že mozem byť tehotná? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za predpokladu, že ste mali nechránený pohlavný styk, sa tehotenstvo vylúčiť nedá.