Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • otehotnenie a Inofolic

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, chcem sa opýtať, či by mi mohol pomôcť Inofolic na otehotninie. Manžel bol 3 x na SPG, mal ho zakaždným zhoršený 70 % patologia, boli pomalšie a aj množstvo menšie tých potrebných počet milionov koľko by malo byť nebolo, bolo menej. Ja 2 x robený test na protilát proti spermiám 2 x pozitivita na tvorbu protilátok. 2 x som aj spontánne otehotnela vždy to bolo ale po 15 mesiachoch snaženia sa a po týchto všetkých vyšetreniach. Ale 2 x som aj spontánne potratila. Ovuláciu mávam pravidelne to viem, vždy ju na sebe výrazne cítim vtedy mávame vždy sex, nie je problém trafiť sa do plod dní. Cyklus pravidel 29 dňový. Len si myslím že manželove spermie možno nedokážu prežiť alebo sa dostať do ciela alebo v cieli urobiť potrebnú robotu vtedy keť máme sex v strede cyklu. len si to myslím domnievam sa. Práve som 7 DC budeme pracovať na bábätku, už s mojím manželom máme 1 dieťa má 6 rokov. Môže mi pomôcť Inofolic? Ako zvýšiť šance na otehotnenie? Boli by sme s manželom považovaný za neplodný pár?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    za neplodný pár sa považuje pár, ktorý nie je schopný splodiť či donosiť dieťa pri pravidelnom pohlavnom styku za obdobie 1 roka. Neznamená to však to, že nemôžete mať dieťatko spontánne, len to môže dlhšie trvať. Vo vašom prípade bude veľmi pravdepodobne problém spermiogram, podľa počtu pohyblivých spermií by som odporučila insemináciu, event. zvážiť liečbu Prednisonom, aby ste potlačili vašu imunitu. Inofolic tieto problémy nevyrieši.