Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pregnyl - tehotenstvo a cvičenie

    , Autor: evag

    Dobrý den p.doktorka,
    test som zopakovala v piatok - 2. ciarka silnejsia a dnes - 2.čiarka este silnejsia:-) Zajtra som objednana na sono, tak uvidim. Ale chcem sa opýtať na Váš názor - som bývalá športovkyna, posledné 2- 3 roky prakticky denne športujem - beh/orbitrek zhruba do 53 minút pri tepovej frekvencii pomocou talk testu - skrátka nejdem do vyčerpania, je to pre mna sposob na prečistenie hlavy. No a ak by sa potvrdilo tehotenstvo, môžem pokračovať v tomto športovaní? Je mi jasne, že nie denne tých 50 minút, ale povedzme 30-40? ak mi to telo dovolí a nerobí mi to problém? Neohrozím tým svoje tehotenstvo? Poprípade kolkokrát do týždna a v akej dlžke by som mohla cvičit na oritreku? Beh vylučujem kvoli otrasom. Ďakujem velmi pekne, prajem pekný podvecer.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    prvé týždne sú veľmi chulostivé a preto intenzívne cvičenie by som v žiadnom prípade neodporučovala. 30 min na orbitreku 2-3 krát do týždňa maximálne, ak bude tehotenstvo prebiehať bez komplikácií.