Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • ruzovy vytok

    , Autor: cucka29

    Dobry den v aprily som bola na inerupcii prvu menstruaciu po zakroku som dostala 7.6 po vyvolavacke sem tam mavam biely vitok mala som ho aj vcera a pri utierani som zbadala nieco do ruzova dnes tak isto. Pohlavny styk od toho zakroku som nemala co to moze byt?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ide o bežnú reakciu, po interupcii sa môžu objavovať nepravidelnosti cyklu, ak sa krvácanie bude opakovať je nutné navštíviť lekára.

Podobné otázky

  • vytok?

    , Autor: Anettka

    dobry den pan doktor mam stiahnuty menstruacny kalendarik a mala som tam že mam 9 dni do ms. spravila som si ovulačny test a bol “ pozitivny” krasne dve čiarky tak sme s priatelom spali spolu normalneee bez ochrany :) a dnes mam v appke ze mam dva dni do menzesu no iba uz dva dni mam bolesti brucha, podbruška a mam celkom husty zlto- biely vytok a včera po pohl styku som mala jemno ruzovy vytok chcem sa vas teda spytat čo to moze byt? dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Môže sa jednať aj o vaginálnu infekciu, ale aj o predmenštruačný syndróm. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ruzovy vytok v 1 trimestri

    , Autor: Daisy146

    Dobry den, som v 6 tyzdni tehotenstva. Uz asi tyzden mam svetlohnedy vytok. Dnes pri utierani som zbadala na papieri celkom dost ruzoveho vytoku. Po cely den. A citim bolest v podbrusku - nie silnu, ale citim to. Neberiem ziadne lieky, len kyselinu listovu. Nejedna sa o mimomaternicove tehotenstvo nakolko som bola min. tyzden na vysetreni.
    Mam sa obavat? Mam s tym utekat k lekarovi alebo je to normalne? Vdaka za odpoved
    Este dodam, ze som nemala mat v tomto case menstruaciu ani ovulaciu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva je najčastejšie spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Nidácia

    , Autor: Lucik...

    Dobrý deň, chcem sa opýtať či je uhniezďovanie vajíčka cítiť a či su v tomto čase už nejaké ťažkosti? Prípadne veľké bolesti v oblasti uterusu. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, proces nidácie začína na piaty až šiesty deň po oplodnení a môže spôsobiť implantačné krvácanie. Podobá sa na veľmi slabú menštruáciu. Bežné príznaky implantácie sú červený, hnedý alebo ružový výtok, krvácanie, špinenie pri utieraní rôznej intenzity – od slabej až po silnú v trvaní cca troch dní. Bolesti sú podobné menštruačným, niekedy však môžu byť prítomné kŕčovité bolesti v oblasti uteru.

  • Ružový výtok

    , Autor: Kika11119

    Dobrý večer s priateľom sme mali chránený pohlavný styk2. a 5.2 a nechránený 26.1 a 10.2.. Posledná menštruácia bola 20.1 a trvala klasicky 6 dní. No včera mi mala prísť ďalšia a večer keď som šla na wc tak som objavila krv s tým že som si myslela že mi došla menstruacia. No dnes na vložke po celom dni skoro nič nebolo a keď sa utečiem tak na papieri je iba taká svetlo červená krv. Čo to môže znamenať? Prsia má bolia (bolia má stále keď mám pred ms alebo ak mám ms), a vyskytuje sa u mna mierna únava

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test, prípadne navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Cytologicke vysetrenie

    , Autor: Han007

    Dobry den 20teho som bola na cytologickom vysetreni u gynekologicky. Po vysetreni som mierne krvacala avsak krvacanie trva dodnes 22.11. Avsak je to skor spinenie (hnedoruzovy vytok) mavam to hlavne pri utierani po malej potrebe. Moč je čisty. Citim mierne stipanie v tej oblasti. Moze byt, ze mi pri vysetreni dr podrazdnila krcok? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, po cytologickom vyšetrení môže dôjsť k zašpineniu, či slabému zakrvácaniu, ktoré môže trvať niekoľko dní. Odsledujte si to. Ak by špinenie pretrvávalo viac ako 7 dní, navštívte Vášho obvodného gynekológa.