Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • prehliadka u gynekologa

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den,chcela by som sa spytat,co vsetko sa vysetruje zo steru,ktory gynekolog odobera pri preventivnej prehliadke,ci aj chlamydie,kvapavka....a priblizne ake percento zien ma pap2,dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    závisí na lekárovi. myslím, že väčšina lekárov ak nie sú žiadne ťažkosti chlamýdie neodoberá. PAP II. je normálny nález, preto ma tento nález väčšina žien.

Podobné otázky

  • prvá prehliadka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Ako prebieha prvá prehliadka u gynekológa? Som panna. Čo ak mu to v strese zabudnem povedať. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, určite sa nemusíte obávať ani byť v strese. Gynekológ Vám všetko vysvetlí, opýta sa Vás na všetko, určite aj na to, či ste už mali pohlavný styk. Ak nie, v takomto prípade sa nevyšetruje v gynekologických zrkadlách ani cez pošvu, je vidieť prítomnú panenskú blanu, ale cez konečník. Urobia sa základné odbery, o všetkom Vás budú informovať a určite sa nemusíte hanbiť, pre gynekológa to nie je nič nezvyčajné, pracujeme s tým každý deň.

  • sekcia a cvičenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na cvičenie po sekcii. som sedem mesiacov po nečakanej sekcii- všetko prebehlo bez komplikácii, dcérka je zdravá, ja sa cítim tiež super, chcela by som začať troška cvičiť. je potrebné ísť pred tým na prehliadku ku gyn.? stále dojčím, menzes sa mi vrátil pred 3 mesiacmi :( v TT som pribrala, aj keď som nechcela 28,8kg, dcérka mala len 3,08 a mne stále ostáva 12kg, aký šport je vhodný? chcela by som pokračovať v zumbe, kolieskové korčule, bicykel... Ďakujem ya odpoveď :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    po 7 mesiacoch môžete kľudne pozvoľna začať so všetkým na čo sa cítite. Prehliadka u gynekológa nie je nutná.