Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • bolest v podbrusku po prvom sexe

    , Autor: odbornik6

    dobry den mala som svoj prvy pohlavny styk (onedlho budem mat 17) dna 28.3. (potom aj 30.3. a 1.4.) nekrvacala som, len ked uz bol moj priatel takmer na doraz, to zabolelo. Od toho 2.4. mam bolesti podbruska (tlak,take krcovite, citim obcas take napatie a pichnutie v boku(vajecniku)), mala som tiez bolest brucha a par-krat ma prehnalo a bolia ma krize (ale tie ma zvyknu boliet takmer pravidelne) a mam zapchate lave ucho,mam trochu nafuknute podbrusko (alebo si to len nahovaram,nie som si ista). Naposledy som mala menzes 19.3., cyklus trva cca 28-30 dni. Preco ma to moze boliet? (pohlavny styk nebol chraneny, ale nespravil sa do mna a sex bol rerusovany) prosim pomoc alebo radu...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    prvý pohlavný styk je častokrát veľmi emocionálne náročný stav, nepredpokladám, že by došlo k poranenie z ktorého by mohli vyplývať podobné ťažkosti. Bolesti podbruška sú po prvom pohlavnom styku bežné, a zapchaté ľavé ucho s pohlavným stykom určite nesúvisí.

Podobné otázky

  • Bolesť v podbrušku po prvom sexe

    , Autor: sim-01

    Dobrý večer, s priateľom sme mali v sobotu prvý sex. Odvtedy (hlavne večer) mám bolesti v podbrušku ako ťahanie a pichanie a sťahy. Takisto aj v okoli vaječníkov a asi aj v nich. Vôbec som nekrvácala. Je možné že som otehotnela? Aj keď sme použili kondóm, až potom som zistila, že to bolo počas ovulácie. Je možné, že sa niečo mohlo pošmyknúť pri predohre alebo je to normálna vec pri prvom sexe?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podobné bolesti sú po pohlavnom styku pomerne normálne, hlavne po prvom, keď to nemáte s čím porovnať. Ak ste mali chránený pohlavný styk a dávali ste si pozor, nemyslím si, že ste otehotneli. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.