Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,252 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • mozgová komora

    , Autor: domini232

    Dobrý deň.
    Som v 25.tyždni tehotenstva. Bola som na 3D ultrazvuku, kde zistili, že bábo ma ľavú mozgovú komoru väčšiu: prava mozgová komora má 3mm a ľava mozgová komora má 9,7mm. Chrbticu, žaludok....všetko ostatné má vporiadku. Dnes mi bola brana krv či nemam v sebe nejaku infekciu, chora som nebola a ani niesom. Chcem sa opytať či sa tie hodnoty komôr možu este zlepšiť,upraviť a ak nie či to bude mať nejaky vplyv na bábo po narodení. Velmi pekne Vás prosim o dopoved, mám trošku strach. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň prajem,
    všetko závisí od toho ako sa to bude ďalej vyvíjať. Jednorázový nález nemusí znamenať vôbec nič, a pri následnom ultrazvuku môže byť všetko v poriadku, dôležité je však nález skontrolovať o 10-14 dní.

Podobné otázky

  • mozgová komora

    , Autor: domini232

    Dobrý deň.
    Chcem Vám podakovať za odpoved, ale zároven mám este jednu otazku. Bola som opäť na 3D ultrazvuk a ľavá mozgová komora plodu za zväčšila z 9,7 mm na 11,4 mm. Prava mozgová komora ma 5,6mm. Čo sa týka raštep chrbtice ani raštep pier bábo nema, z tohto hladiska je všetko vporiadku. Ja mám všetky vyšetrenia,odbery na virusy vporiadku. Som v 26.tt a 4 deň. Chcem sa opytať čo v pripade ak ta ľava mozgová komora bude rasť, bude to mať vplyv na vývoj babätka? ak ano ake. Za odpoved Vám vopred veľmi pekne dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    podľa odbornej klasifikácie je dilatácia / rozšírenie stále v kategórii suspektných nálezov, to znamená, že stav vyžaduje toho času len podrobné sledovanie. Patologický nález a teda aj možné následky pre plod vyplývajú zväčša z rozšírenia 15 a viac, preto zatiaľ žiadna panika a držím palce!