Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Spinenie pri uzivani Utrogestanu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravim. Už 4. cyklus beriem vaginalne 0-0-1 utrogestan 100mg od 16.DC - 26.DC. Zacala som slabo spinit ruzovou aj hnedou krvou uz na 23.DC az do 28. dna..menstruacia sa mi nerozbehla ani doteraz. Nezazila som taku situaciu nakolko cely zivot som mala dlhsie cykly a nie dlhsie spinenie ako 2 dni. Utrogestan predpisany na upravu cyklu.
    S partnerom mame nechraneny styk. Stale aj pocitujem zvysenu teplotu. Otazkou je, ci mam brat do uvahy toto slabe krvacanie / spinenie ako uz MS alebo nie, teda ako si vypocitam dalsi mesiac aj plodne dni. Alebo ci to nemoze byt iny gynekologicky problem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Takto, iba na základe opisu, sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Navyše, nepoznám žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, ani všetky nálezy, či výsledky vyšetrení. Ak sa k tomu aj snažíte otehotnieť a praktizujete nechránený pohlavný styk, to to môže celé "komplikovať", teda príčin špinenia môže byť naozaj veľa. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorý pozná všetky informácie, ako aj okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám bude vedieť vyjadriť, ako aj určiť ďalší postup.