Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,450 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Nezvyčajný menštruačný cyklus

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Rada by som sa na Vás obrátila s mojim problematickým cyklom. Cyklus mávam bežne nepravidelný zvykla som ho mávať 37 dňový až 45 dňový. Doktor mi povedal že mám aj polycysticke vaječníky no vzhľadom na trombozu mám zakázanú z hematologie antikoncepciu… Poslednú menstruaciu som mala 19.6.2024. Od vtedy som mala 14.7.-16.7. nie menstruaciu ale len hnedý vytok a prvé dva dni len cca hodinu až max 3 ráno krvácanie ako ms ale hneď to prešlo s ascorutinom. No a 31.7.-3.8. som mala len ružové krvácanie. Absolútne tomu nechápem, aj tieto dve krvácania/spinenia som mala také slabé ani žiadne PMS som nemala a to vždy pred ms mám zväčšené prsia, bolesti podbruška a veľmi bolestivé prsia a teraz nič… Čo by to prosím Vás mohlo byt?
    Ďakujem veľmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Mohlo sa jednať aj o ovulačné špinenie. Ovulačný a menštruačný cyklus sú dva samostatné cykly, ktoré na seba síce nadväzujú, ale prebiehajú samostatne. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení vie najobjektívnejšie zhodnotiť stav, určiť príčinu ťažkostí a stanoviť ďalší postup.