Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Žiadna menštruácia

    , Autor: Danka02

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette už 2 roky doteraz mi chodila vždy menštruácia. Minulý mesiac som brala antibiotika a mala aj zapal a menštruácia neprišla. Bola som na krv a ta vyšla negatívna. Tak isto som mala negatívne aj testy. Dnes mi mala prísť ďalšia menštruácia a tiež nič. Občas mám len nejaký krvavý fliačik na intímke. Mala som aj styk ale nie som si vedomá žiadnej chyby v užívaní a test bol včera negatívny. Môže to byť antikoncepciou a menštruácia sa mi vytráca alebo som tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin vynechania krvácania počas užívania hormonálnej antikoncepcie môže byť viacero. Ak ste užívali antibiotiká, ktoré majú vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie a nechránili ste sa aj doplnovo, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Testy môžu byť ešte negatívne. Ak boli výsledky krvi na beta HCG, realizované aspoň mesiac od styku, negatívne, tehotenstvo nepredpokladám. Nevylučujem tak vplyv prekonanej infekcie. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.