Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,361 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie mimo cyklus

    , Autor: Natalkaaa

    Dobrý večer prajem, prepáčte že vás vyrušujem, chcem sa opýtať. Tretí deň beriem ATB ( betaklav) 500mg 3 krát denne. Všimla som si že mám krvavý výtok zo začiatku to bolo hnedé špinenie a dnes to už bol taký krvavý výtok. Predpokladám že tým že to začalo s užívam ATB tak je to spôsobené tým aspoň to je môj predpoklad. Ale rada by som poznala názor odborníka či pri užívaní ATB môžu byt prítomné takéto krvavé výtoky. Súčasne beriem aj HAK značky Karhlieght a menštruáciu by som mala dostať za 10 dní. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, užívanie spomínaných antibiotík má vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Nevylučujem, že to spôsobilo špinenie, či krvácanie. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie a počas užívania antibiotík, ako aj ešte aspoň 7 dní po ich doužívaní používajte aj doplnkovú formu antikoncepcie (kondóm).

Podobné otázky

  • Krvácanie mimo cyklus

    , Autor: Oliff

    Dobrý deň,
    Syn má 15mesiac, rodila som sekciou. Prvá menštruácia po pôrode prišla v máji 2021.
    Posledne dva mesiace (prvý deň menštruácie 17.12.2021 a 19.01.2022) začnem krvácať ( tento mesiac 30.01.2022) vychádza to cca po 10-12 dni od menštruácie. A trvá to tak 3dni bez bolesti. Od novembra ako mal syn rok, som začala cvičiť (behavat, plank...) Môže mať športovanie vplyv na krvácanie mimo cyklu?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov, medzi ktoré patrí aj zmena životného štýlu, cvičenie, zmena stravovania, stres, ... Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.