Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,329 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Euthyrox 25 a meškanie menštruácie

    , Autor: Miška_1109

    Dobrý deň, začiatkom decembra som začala užívať Euthyrox 25, ktorý mi predpísala lekárka na štítnu žľazu (hodnoty v norme ale že je tmavšia ako by mala byť). V decembri som dostala menštruáciu normálne (24.12.-29.12.) no ale teraz mi už pomaly 3 týždne mešká. Tehotenské testy som si robila všetky negatívne. Posledné 4 dní ma pobolieva brucho akokeby som mala dostať menštruáciu ale stále nič. Mala by som to riešiť s gynekológom alebo volať na endokrinológiu alebo len čakať kým sa nedostaví?

    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Nevylučujem ani endokrinologický vplyv. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie, no aj vtedy ešte môže byť negatívny. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie predpísať potrebné vyšetrenia.