Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,243 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštruácia

    , Autor: Anetuska12344

    Dobrý den chcem sa opýtať už 5 dní mi mešká menštruácia a dnes ráno som mala.bolesti pri cikani mislim že mám zápal v moci môže to byť stoho ze mi mešká ? Lebo je šanca že som aj tehotná a nwm si čo misliet

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Samozrejme zápal môže spôsobiť meškanie menštruácie. Rovnako tak sa nedá vylúčiť ani tehotenstvo, ak ste mali nechránený pohlavný styk. Odporúčam zvýšiť pitný režim na aspoň 2 litre tekutín denne, pite urologický čaj. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného lekára, ktorý Vás eventuálne odošle na urológiu. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Meškajúce menštruácia sprevádzaná žalúdočnými problémami

    , Autor: Tereza1997

    Dobrý deň, pán doktor.
    S partnerom sa nesnažíme o bábätko, ale nebránili by sme sa tomu, keby sa nám zadarilo.
    29.3. na 17. deň cyklu sme mali nechránený pohlavný styk, ktorý prebehol veľmi tesne pred ovuláciou. K blížiacej sa menštruácii som pociťovala mierne pichanie v oblasti vaječníkov. Mám 30-31 dňový menštruačný cyklus, tým pádom mi dnes už tretí deň mešká menštruácia.
    Druhý deň meškania, mi miesto menštruácie prišli kŕče v žalúdku a vodnatá hnačka, ktorá trvá druhý deň. Menštruácia stále nikde. Príznaky, ktoré som pred menštruáciou mala a ďalej pokračujú, ako pichanie vo vaječníkoch, bolesť pŕs, nafúknuté bruško, chute som pripisovala blížiacej sa menštruácii.
    Prosím Vás, mohlo by ísť o príznaky tehotenstva?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Príčin tráviacich ťažkostí však môže byť viacero. Nemusia byť vôbec gynekologického pôvodu. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pri gynekologických ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia

    , Autor: Barborka12

    Dobrý večer prepačte že sa pýtam len som sa chcela opýtať či mi môže meškať menzes kvôli tomu že som mala cystu a praskla mi? Pekný zvyšok večera prajem ????...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Ak u Vás došlo k prasknutiu cysty vaječníka, môže to mať vplyv aj na samotný menštruačný cyklus. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • Doplnenie otázky - špinenie

    , Autor:

    Dobrý deň, vo svojej predošlej otázke som zabudla spomenúť dilemu medzi samotnou menštruáciou a implatačným krvácaním. Neviem medzi tým rozdiel okrem toho, že pri impatačnom krvácaní je tá menštruácia slabšia. Od obeda nastúpili už aj bolesti a tok krvi sa trocha zintenzívnil, krv je svetločervená s prímesou tmavej červenej lepkavej krvi. Ako som spomenula, mali sme chránený pohlavný styk, priateľ kontroloval 2 z 3 kondómov posledný sme nekontrolovali nakoľko nevyvrcholil a trvalo to krátko. Krvácanie je ako vravím trocha intenzívnejšie no na moje pomery slabšie než som zvyknutá. Doposiaľ bola silnejšia. (Menštruačný cyklus 29/30 až max z času na čas 31 dňový, ako práve v tomto prípade. Minulý mesiac mi začala menstruacia 29 februára a trvala normálne a bola aj normálnej intenzity) Mohli by ste mi prosím poradiť aj s týmto ?
    Za odpoveď vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ste mali chránený pohlavný styk, nad implantačným krvácaním uvažovať nemusíte. Tehotenstvo je za daných okolností veľmi málo pravdepodobné. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie

    , Autor:

    Dobrý deň, v tieto dni som mala dostať svoju menštruaciu ktorá obvykle je v prvý deň intenzívna no dnes, keď som videla malé stopy krvi som okamžite vzala tabletku od bolesti aby som predišla krčom. Intenzita krvácania je ale veľmi slabá krv na tampóne bola miestami svetločervená a tmavohnedá. S priateľom sme mali pohlavný styk avšak s kondómom ktorý sme následne kontrolovali priateľ ho väčšinou napustí vodou a skúma či nie je niekde poškodený a nikdy nebol. Raz sme použili kondom ktorý sme neskontrolovali ale rovno zahodili ale vtedy sa priateľ neurobil. Pociťovala som týždeň pred nástupom menštruácie aj bolesti prsníkov, občasne bodanie v podbrušku. Môj cyklus je zvyčajne 29/30 až 31 dňový. Akurát dnes vyšiel práve ten 31 dňový ale menstruacia je slabá a neviem, či bolesť nenastúpila z dôvodu skorého užitia lieku alebo je to rovnaká anomália ako samotné krvácanie. Za odpoved vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý dwň, za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotenstvo nepredpokladám. To, že je krvácanie slabej intenzity ešte nič neznamená. Tabletka proti bolesti nemá na intenzitu krvácania vplyv. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • problém

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň, už som písala ohľadom vyvolavaniu menzesu. (19.1 som užila Apreg, menzes mi meškal tak mi doktorka pichla vyvolávaciu injekciu a šesť dní na to som ju dostala 24.2). Mala som dostať menzes v stredu podľa poslednej menštruacie, mám pravidelný cyklus teda tých 30-32 dní, mešká mi druhý deň. Styk som nemala od posledného menzesu. Tento mesiac som však aj odpadla, a mala som relatívne dosť stresu. Už cca týždeň mám bolesti v podbrušku, posledných päť dní to bolo dosť no dnes už skoro nič necítim. Ako dlho mám čakať kým príde ? kedy je potreba to riešiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, dva dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov a okolností, najmä stres, zmena životosprávy, celkovo životného štýlu, nedostatok spánku, choroba, … Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.