Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • bolesti brucha

    , Autor: Janka34364

    Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať pred menštruáciou čo bolo 1,2, a 3.7 som mala bolesti v podbrušku už toho 3 som začala brať tabletky norethisteron zentiva. Brala som ich do 14.7 na oddialenie menštruácie kvôli dovolenke. Ako som ich brala tak celú dovolenku ma nič nebolelo. Ako náhle som ich vysadila bolesti prišli znovu 2 dni na to som dostala silnú a bolestivú menštruáciu nebolo to špinenie ani nič podobné, bolo to krvácanie aké som mávala vždy akurát bolestivejšie a silnejšie, 6. a 7. deň som mala špinenie ale to som mávala vždy pri menštruácií. No ako mi skončila menštruácia tak ma bolelo brucho a stále aj bolí stále a neviem čo to môže byť, no potom mi prišlo do úvahy aj možné tehotnestvo. Nemám žiadne nevoľnosti ani zmeny chuti ani nič podobné stravujem sa normálne. Ak by ste mi vedeli poradiť budem veľmi rada. Vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Norethisteron môže spôsobiť viacero vedľajších, či nežiadúcich účinkov, ktoré sa nemusia prejaviť u každej ženy. Príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Takto, iba na základe opisu, sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Meškajúca menstruacia

    , Autor: Simkino

    Dobrý večer.
    Mám 20 rokov. Menstruacia mi mešká už 9 dní. Sex som naposledy mala pred 4 mesiacmi. Sex bol chránený kondómom. Mám bolesti brucha ako pred menštruáciou už 2 týždne no stále neprišla. Mám častejšie zvýšený tlak a často sa mi krúti v hlave. Môžem byť tehotná? Čo iné by to mohlo byť a čo by som mala robiť?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškajúcej menštruácie môže byť viacero, nemusí sa jednať výlučne o tehotenstvo. Za predpokladu chráneného pohlavného styku je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Ak sa Vám menštruácia nedostaví, prípadne budú ťažkosti pretrvávať, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • norethisteron

    , Autor: ivanka3796

    Dobrý deň, vo februári mi meškala menštruácia 10 dní (mám zdravý cyklus a nemala som problémy doteraz), keď sa konečne dostavila bola veľmi slabá,asi na tretí deň sa spustila no bola veľmi silná a trvala 12 dní, bola som u doktora a ten mi predpísal norethisteron,ktorý krvácanie zastavil asi na druhý deň. Doktor mi robil vtedy len sono brucha a nenašiel žiadne nalezy. V Tom čase som mala nádchu a o týždeň neskôr mi vypukla hnisava angína, doktorka mi povedala že z takej choroby mohlo byť také dlhé krvacanie. Mám žial vedľajšie účinky ako náladovosť, podráždenosť, bolesti brucha a pod.Ďalšiu menštruáciu mám dostať o 6 dní, mohla by som vysadiť už teraz ten norethisteron ?? Je možné že bude menštruácia znova po vysadení taká dlhotrvajúca ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Norethisteron sa v liečbe dysfunkčného krvácania užíva 10 dní. Menštruácia by sa mala dostaviť do niekoľkých dní po vysadení. K intenzite, ani dĺžke trvania menštruácie sa však vyjadriť veľmi dopredu nedá. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa. V prípade pretrvávania ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Problém

    , Autor: Anetuska

    Dobrý večer mám taký problém 2 mesiace v kuse som mala menštruáciu a veľmi silne a mala som silne zrazeniny nevedeli mi nič zistit povedali že je to v poriadku u lekára . Twraz som bola u obvodného lekára na kontrole a zistil mi že kvôli tomu mám nedostatok železa v krvi ... lenže mám problém mwnzruacia mi meškala týždeň .... keď som mala veľmi slabé skôr mi končila menstruacia partner mi ju zas spustil a mala som ich 1-2 dni ... twraz už menštruáciu nemám skončila pred týždňom ale dnes som sa veľmi rozčúlila a mala som silne bolesti brucha necítila som sa dobre dokonca sa mi znova spustila menstruacia aj ked veľmi slabá iba keď idem na záchod a na servítku vidím krv ...čím to môže byt ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero, takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení zistí možnú príčinu ťažkostí a určí ďalší postup.

  • Krvácanie a bolesti

    , Autor: Keko

    Dobrý deň, prosím vás o radu. Nikdy som nemala žiadne problémy, no v poslednej dobe mávam po pohlavnom styku krvácanie a bolesti brucha, ktoré trvajú niekoľko dní. Môže ísť o nejaký zápal? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, jednou z príčin môže byť aj zápal. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam pri pretrvávaní ťažkostí navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • menstruacia

    , Autor: viki927

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či je v poriadku že som v poslednom týždni cyklu užívania tabliet a po ňom by mala prísť pauza a menstruacia, mám este do konca cyklu 6 tabliet a dnes rano mi prislo zle presne tak ako pri menstruácii bolesti brucha žaludka a potom velmi slabe špinenie ktoré už preslo. Tablety mi vychádzajú tak ako majú posledný menzes prisiel vtedy kedy mal aj ked som mala trosku vacsie bolesti ako obycajne. Momentálne mám dost nafúknuté brucho citim mierne bolesti v nom a aj bolesti hlavy, môžem byť tehotná alebo mi tá antikoncepcia nesedí? nemala som este takýto problém ...posledný styk som mala este pred tým posledným menzesom to je asi cca mesiac dozadu a viem že sme si s praitelom davali pozor tak bol s vyvrcholením mimo mňa,

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa špinenie môže vyskytnúť aj mimo sedemdňovej pauzy. Samozrejme, môže sa jednať aj o vedľajšie, či nežiadúce účinky hormonálnej antikoncepcie. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.