Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,243 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menzes

    , Autor: Natalya091

    Cyskus mam 36 dni

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za týchto okolností by sa Vám mala menštruácia dostaviť niekedy okolo 27.01.2022. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Menštruácia

    , Autor: Barborka12

    Dobrý večer prepačte že sa pýtam len som sa chcela opýtať či mi môže meškať menzes kvôli tomu že som mala cystu a praskla mi? Pekný zvyšok večera prajem ????...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Ak u Vás došlo k prasknutiu cysty vaječníka, môže to mať vplyv aj na samotný menštruačný cyklus. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • oneskorena menstruacia

    , Autor: Anka453

    Dobrý deň. Som Anna, mám 23r. Mám oneskorenú menštruáciu, ktorú som mala dostať vo Februári no nebolo to tak. Namiesto toho som v januári mala slabé kŕče v podbrušku, a bolo to len naozaj málo- hnedej krvi (neviem, ale možno to bola stará krv, vraj sa to volá špinenie) ktoré mi trvalo len jeden deň. To isté sa mi potom stalo aj vo februári. Koncom mesiaca v Marci, som začala mať menštruačné symptómy, bolesť prsníkov, kŕče atd. Niekedy sú tie kŕče o niečo silnejšie až mám pocit, že ten menzes dostanem, no nič sa nestane.. obvykle som po takýchto symptómoch dostávala menzes po týždni, no toto ťahá už tretí týždeň.... Chcem sa vás spýtať, čo za tým môže byť.. A čo by ste mi poradili. Budem veľmi rada za vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Bez videnia nálezu a poznania výsledkov vyšetrení, okolností a ďalších informácií sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí možnú príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.

  • problém

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň, už som písala ohľadom vyvolavaniu menzesu. (19.1 som užila Apreg, menzes mi meškal tak mi doktorka pichla vyvolávaciu injekciu a šesť dní na to som ju dostala 24.2). Mala som dostať menzes v stredu podľa poslednej menštruacie, mám pravidelný cyklus teda tých 30-32 dní, mešká mi druhý deň. Styk som nemala od posledného menzesu. Tento mesiac som však aj odpadla, a mala som relatívne dosť stresu. Už cca týždeň mám bolesti v podbrušku, posledných päť dní to bolo dosť no dnes už skoro nič necítim. Ako dlho mám čakať kým príde ? kedy je potreba to riešiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, dva dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov a okolností, najmä stres, zmena životosprávy, celkovo životného štýlu, nedostatok spánku, choroba, … Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menzes

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň, včera som tu písala len som sa nevyjadrila úplne presne. 19.1 som užila tabletku po. Menzes mi vo februári nechodil ani po 14dnoch meškania, bola som na vyvolavacke na 15ty deň. Menzes prišiel šesť dní na to. Dnes som mala dostať menzes, mám bolesti v podbrušku ako pred menštruáciou. Tento mesiac som styk ani nemala. Môže mi menzes meškať aj z dôvodu vyvolavacky minulý mesiac? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže, keďže bola menštruácia minulý mesiac vyvolávaná, došlo k posunutiu menštruačného cyklu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menzes2

    , Autor: Lucia0987

    Dobry den takze krvacie po kyretazi mam brat ako menstruaciu a tym padom by mi mala presne prist na cas po mesiaci? Bez meskania alebo je tam ta doba 4-6 tyzdnov kedze bol vykonany zakrok?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, deň zákroku sa ráta ako prvý deň menštruácie a nasledujúca menštruácia by sa mala dostaviť o 4 až 6 týždňov od zákroku. Odsledujte si to.