Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštruácia a antikoncepcia

    , Autor: Alica11

    Dobrý deň, beriem hormonálnu antikoncepciu Sunya už 4 mesiace, a stále nemám pravidelnú menštruáciu, a aj keď sa objaví je veľmi krátka a slabá, no aj napriek tomu mam dosť veľké bolesti. Myslíte si, že by bolo vhodnejšie prejsť na inú alebo je to normálne? Ďakujem vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak budú u Vás pretrvávať ťažkosti, aj napriek pravidelnému užívaniu tabliet hormonálnej antikoncepcie, bude vhodné porozmýšľať aj o zmene preparátu hormonálnej antikoncepcie. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Menstruacia a Antikoncepcia

    , Autor: Dominikaaa

    Dobrý deň ,chcem sa len spýtať že už 2 mesiace beriem antikoncepciu a už 4 dni mi mešká menstruacia a to mám tu 7 dňovú pauzu.S priateľom sme mali nechránený sex .oVšimla som si také slabé ale hnedé spinenie,chcem sa len spýtať či je to normálne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa nejedná o menštruáciu v pravom slova zmysle, ale o krvácanie z vysadenia, zo spádu hormónov, ktoré sa, aj napriek pravidelnému užívaniu, nemusí dostaviť vôbec, prípadne môže byť iba vo forme slabého hnedého špinenia. Odsledujte si to. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie môžete mať bez obáv nechránený pohlavný styk, aj s ejakuláciou do pošvy. Pokračuje v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Menštruácia a antikoncepcia

    , Autor: Emily123

    Dobrý deň, mám menštruáciu 3 dni ale na tento tretí už skončila, užívam aj antikoncepciu Adele tretí deň. Mohlo sa stať, že skončila kvôli antikoncepcii? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, ak ste len v začiatkoch užívania hormonálnej antikoncepcie, je pravdepodobné, že Vám menštruácia trvala kratšie práve kvôli nastavovaniu hormonálnych hladín užívaním hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Odsledujte si to.