Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštruácia po pôrode

    , Autor: Eri10

    Dobrý deň, som 3,5 mesiaca po prirodzenom pôrode. Nekojím už mesiac ( po 2 x zápale prsníka som mlieko úplne stratila). Menštruáciu som ešte zatiaľ nemala. Akurát ma trápi už týždeň žltý výtok, ktorý sa už druhý deň mení troška do hneda. Včera a takisto aj dnes sa mi stalo po malej potrebe po utretí, že som mala na papieri troška svetlej krvi ( na vložke nie). Dnes som cítila aj také pichanie od spolu. Mam to brať ako že sa rozbieha menštruácia alebo to môže byť aj niečo iné a mala by som navštíviť lekára? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je ťažké sa takto vyjadriť, ale je možné, že sa rozbieha menštruačný cyklus. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnotiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Menštruácia po pôrode

    , Autor: ZuziMel

    Dobrý deň prajem.

    Chcela by som sa spýtať ako je to s menštruáciou po pôrode. Rodila som 19.7. (bol to môj druhý pôrod) a čistila som sa skoro 5 týždňov. 3 týždne od pôrodu zo mňa vyšli po 2x väčšie zrazeniny akoby kusy sliznice. Viackrát sa to nezopakovalo a krvácanie slablo.

    Začiatkom septembra (1.9. do 6.9) som mala slabé krvácanie, ktoré trvalo týždeň pričom mi stačilo použiť intimku. Takéto slabé krvácanie sa objavilo aj 20. a 21. Včera (28.9.) opäť to isté a trvá to i dnes. Mám pocit akoby sa mi mala spustiť menštruácia len akoby sa jej nechcelo. Na kontrole po šestonedelí som ešte nebola, pretože čakám kým prestane takéto krvácanie.

    Môžu hormóny za takéto občasné krvácanie v jednom mesiaci? Ešte dodám že som kojila asi mesiac.

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže sa jednať o počínajúcu menštruáciu, ako aj obnovovanie ovulácie. Druhé spomínané špinenie mohlo byť ovulačné. Po pôrode, bez ohľadu na kojenie, môže byť, a aj často je, menštruačný cyklus nepravidelný, ako aj intenzita špinenia, či krvácania môže byť rôzna. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Častá menštruácia po pôrode

    , Autor: Gizel

    Zdravim v apríli som porodila a hneď po šestonedelí som dostala menštruáciu a mám ju každých 14 dní teraz už asi 3x trvá 10 dní pritom stále plne kojim je to normálne???

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas obdobia kojenia môže byť menštruácia nepravidelná a krvácanie rôznej intenzity. Silné krvácanie každé dva týždne však nie je úplne v poriadku. Odsledujte si to. Odporúčam pri pretrvávaní navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie mimo cyklus

    , Autor: Oliff

    Dobrý deň,
    Syn má 15mesiac, rodila som sekciou. Prvá menštruácia po pôrode prišla v máji 2021.
    Posledne dva mesiace (prvý deň menštruácie 17.12.2021 a 19.01.2022) začnem krvácať ( tento mesiac 30.01.2022) vychádza to cca po 10-12 dni od menštruácie. A trvá to tak 3dni bez bolesti. Od novembra ako mal syn rok, som začala cvičiť (behavat, plank...) Môže mať športovanie vplyv na krvácanie mimo cyklu?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov, medzi ktoré patrí aj zmena životného štýlu, cvičenie, zmena stravovania, stres, ... Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia po pôrode

    , Autor: linsss

    Dobrý deň prajem

    Prosim Vás rodila.som 7.5. a menštruáciu som ešte stále nedostala. Je to v poriadku? Nekojim.

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to pomerne časté, navyše, ak ešte kojíte, jedná sa o laktačnú amenorrheu. Odsledujte si to. Pri nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia po tehotenstve

    , Autor: Viemneviem

    Dobrý deň, pred 7 týždňami a 4 dňami som rodila sekciou. 3 týždne po pôrode som prestala kojiť. Môj gynekológ mi oznámil, že do 6 týždňov po zastavení kojenia by sa mala dostaviť menštruácia (kojenie som odstavila prirodzene, bez liekov). Neviem do akej miery je ale normálne to, či sa deje u mňa. Pred 4 dnami som mala slabý krvavý výtok, myslela som si, že sa dostavila menštruácia, ale nič sa nerozbehlo. Krvavý výtok, ale veľmi silný sa zopakoval opäť, ale opäť sa to zastavilo. Je možné, že sa menštruácia po pôrode rozbieha ťažšie? Telo mi všetkými príznakmi dáva najavo, že sa to blíži, preto by som to nechcela hneď pripisovať nejakému problému, ale nie som si istá.

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, šestonedelie trvá 8 týždňov. Čo sa týka nástupu menštruácie po pôrode, bez ohľadu na kojenie, je to individuálne. Môže to byť zo začiatku iba špinenie. Odsledujte si to.