Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,307 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie.

    , Autor: Sarinka0106

    Dobrý deň pán doktor, píšem Vám ohľadom môjho problému. 13.03.2020 som podstupila umelé prerušenie tehotenstva.Od spomínaného zákroku som schudla 11kg. V apríli mi prišla menštruacia 10.4 trvala 5 dni. 18.4 som začala krvácať znovu , lenže to už trvalo až do začiatku mája. V máji 10teho som dostala menštruáciu ktorá mi tiež po 5tich dňoch skončila. No dnes som začala prudko krvácať, a keď som prišla na WC spolu s močom a krvou išli zo mna až 3 take veľké hrudy. Chcem sa spýtať čo by to mohlo byt a ako mám tento problém riešiť.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám žiadne bližšie informácie ani okolnosti, je veľmi ťažké sa objektívne vyjadriť. Dôležité je myslieť aj na možné tehotenstvo eventuálne aj na možný potrat, ťažko sa ale viem takto vyjadriť. Odsledujte si to, pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení stanoví možnú príčinu ťažkostí a určí další postup.

Podobné otázky

  • Špinenie

    , Autor:

    Dobrý deň, v tieto dni som mala dostať svoju menštruaciu ktorá obvykle je v prvý deň intenzívna no dnes, keď som videla malé stopy krvi som okamžite vzala tabletku od bolesti aby som predišla krčom. Intenzita krvácania je ale veľmi slabá krv na tampóne bola miestami svetločervená a tmavohnedá. S priateľom sme mali pohlavný styk avšak s kondómom ktorý sme následne kontrolovali priateľ ho väčšinou napustí vodou a skúma či nie je niekde poškodený a nikdy nebol. Raz sme použili kondom ktorý sme neskontrolovali ale rovno zahodili ale vtedy sa priateľ neurobil. Pociťovala som týždeň pred nástupom menštruácie aj bolesti prsníkov, občasne bodanie v podbrušku. Môj cyklus je zvyčajne 29/30 až 31 dňový. Akurát dnes vyšiel práve ten 31 dňový ale menstruacia je slabá a neviem, či bolesť nenastúpila z dôvodu skorého užitia lieku alebo je to rovnaká anomália ako samotné krvácanie. Za odpoved vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý dwň, za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotenstvo nepredpokladám. To, že je krvácanie slabej intenzity ešte nič neznamená. Tabletka proti bolesti nemá na intenzitu krvácania vplyv. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • menstruacia pocas tehotenstva

    , Autor: Vikipppp

    dobry den. mam taku trosku blbu otazku, pocula som uz o takej jednej veci ze prve 3mesiace tehotenstva moze mat zena menstruaciu ale ma to malokto a ako to je moze ze keby dostanem normalne mesntruaciu ale mozem byt tehotna? vopred dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, do 16. týždňa tehotenstva sa vytvárajú cievne prepojenia medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou, čo sa prejavuje ružovým, či tmavohnedým špinením, ale aj zakrvácaním. Je to pomerne časté u mnohých žien. U niektorých žien však toto implantačné špinenie, či krvácanie do 16. týždňa tehotenstva (IV. mesiaca) nie je na dennej báze, ale vyskytne sa cca raz za 4 týždne a trvá do týždňa. To imituje menštruačné krvácanie. V skutočnosti sa však o menštruačné krvácanie nejedná, ak však žena nemá žiadne ťažkosti, myslí si, že má normálnu menštruáciu.

  • Krvácanie mimo cyklus

    , Autor: Natalkaaa

    Dobrý večer prajem, prepáčte že vás vyrušujem, chcem sa opýtať. Tretí deň beriem ATB ( betaklav) 500mg 3 krát denne. Všimla som si že mám krvavý výtok zo začiatku to bolo hnedé špinenie a dnes to už bol taký krvavý výtok. Predpokladám že tým že to začalo s užívam ATB tak je to spôsobené tým aspoň to je môj predpoklad. Ale rada by som poznala názor odborníka či pri užívaní ATB môžu byt prítomné takéto krvavé výtoky. Súčasne beriem aj HAK značky Karhlieght a menštruáciu by som mala dostať za 10 dní. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, užívanie spomínaných antibiotík má vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Nevylučujem, že to spôsobilo špinenie, či krvácanie. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie a počas užívania antibiotík, ako aj ešte aspoň 7 dní po ich doužívaní používajte aj doplnkovú formu antikoncepcie (kondóm).

  • Potrat a menštruácia

    , Autor: Vaneska2024

    Dobrý deň, pán doktor. Volala som môjmu lekárovi nedvíha mi telefón asi dnes neordinuje.
    23.1.24, som.potratila do 28/29.2024 som krvacala, nemala som silné krvácanie.
    Nedostala som ešte menštruáciu a neviem ako to mám teraz riešiť.
    Je možno že som znovu otehotnela? Hneď ako bude môj lekár dostupný budem to riešiť.


    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak aj naozaj došlo k spontánnemu potratu 23.01.2024, menštruácia by sa mala dostaviť o 4 - 6 týždňov od potratu. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach kontaktujte Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa Vám bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.

  • Menštruácia

    , Autor: Petra______

    Dobrý deň, druhý mesiac beriem antikoncepciu zlynda prvý mesiac som dostala menštruáciu na 27 deň no druhý mesiac som začala krvácať na 15 a trvá to už 6 dní. Nakoľko som bola upozornená že prvé tri mesiace môžem mat aj krvácanie mimo vyšlo neviem či sa môže jednať o menštruáciu vzhľadom na tu dĺžku alebo to je krvácanie. Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie sa pravdepodobne jedná o prejavy vedľajšieho účinku hormonálnej antikoncepcie a účinok by mal byť zachovaný. V prvých mesiacoch je nepravidelné krvácanie pri tomto preparáte pomerne častý. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.