Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,312 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Prerušovaný styk

    , Autor: Kika_d2

    Dobrý deň prajem, zaujímal by ma váš názor. S priateľom sme mali prerušovaný styk, nepamätám si presne kedy, ale niekedy po ovulácií (teda podľa menštruačného kalendára) ale problém je tam, že menštruáciu mám nepravidelnú. Teraz mi mešká 2 dni, čo síce pri nepravidelnej menštruácii je normálne, len či sa mi nemohla posunúť ovulácia a tým pádom som mohla mať ovuláciu pri styku.. Ako to vidíte vy? Mohlo k tomu dôjsť? A v prípade, že menštruácia ďalej nepríde, kedy je ideálne spraviť si test?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepciou. Bez ohľadu na to, kedy máte alebo mali ste ovuláciu, k otehotneniu mohlo dôjsť. Tehotenský test má zmysel urobiť najskôr po 14 dňoch meškania menštruácie. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Meškajúca menštruácia

    , Autor: Lenka1994

    Dobrý deň pán doktor, som 8 mesiacov po pôrode nedojčím od 3.mesiaca a menštruácia mi prišla na 4.mesiac po pôrode.Menštruácia mi mešká 5 dní a od meškania v prvý deň si robím testy denne, v jeden deň som si robila 2x z moču aj z krvi všetky sú negatívne. Sex sme mali 30.12. kedy som bola 23.den cyklu, kedy by teoreticky mohlo dôjsť k oplodneniu išlo o prerušovaný styk. Je možné, že som tehotná a ešte mi test nebol schopný detekovať HCG v moči ale ani v krvi? Máte skúsenosti s krvným testom? Som objednaná aj k lekárke ale dovtedy sa asi zbláznim. Pri predošlých 2 tehotenstvách som už v taký čas mala pozitívne testy z poobedného moču. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva je potrebné realizovať odber krvi na betaHCG cestou Vášho obvodného gynekológa. Ak máte byť tehotná, tehotná budete, ak nie tak nie. Teraz už na tom nič nezmeníte. Nemá zmysel si realizovať toľko tehotenských testov a tak skoro.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Strom

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať mala som prerušovaný styk 9.3 počas plodných dní a 25.3 pred menštruáciou. V prvý deň menštruácie som mala iba hnedý výtok a ďalej iba slabé krvácanie. Bežne mávam silný menzes. Moja otázka znie môžem byť tehotná ?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia! Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach, ako aj pre jednoznačné vylúčenie, či potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa. Tehotenský test si môžete skúsiť urobiť najskôr o dva týždne.

  • Meškajúca menštruácia

    , Autor: tessie13

    Dobrý deň,
    s partnerom sme mali 12.3. nechránený prerušovaný styk, partner sa spravil mimo mňa. Menštruáciu som mala dostať deň na to, čiže 13.3, ale stále do dnešného dňa (16.3) neprišla. Nemávam pravidelnú menštruáciu. Už dva dni mám v podbrušku jemné bolesti ako zvyčajne pred menštruáciou. Môže tu byť riziko tehotenstva? Test som si nerobila, keďže neviem či je naň 'priskoro'
    Ďakujem za odpoveď a prajem príjemný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia, tehotenstvo sa za týchto okolností vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Ak máte nepravidelný menštruačný cyklus, tehotenský test by som si, aj vzhľadom k okolnostiam, realizoval ešte neskôr. Odsledujte si to.

  • Tehotenstvo?

    , Autor: Linjan

    Dobrý večer. Môžem byť tehotná, ak sme mali prerušovaný styk bez ochrany - pár zasunutí a potom sme použili prezervatív? Styk bol v posledný deň menštruácie, teda 5deň cyklu (MC mám väčšinou 29d).
    Môžem napriek tomu otehotnieť? Od ovulácie ma však začali bolieť prsníky a mám citlivé vystúpené bradavky. Do menštruácie mi zostáva ešte týždeň a test vyšiel zatiaľ negatívny. Môžem byť tehotná alebo to je PMS?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia. Za daných okolností je tehotenstvo málo pravdepodobné, aj keď nie vylúčené. Skôr to však vyzerá na predmenštruačný syndróm. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Odsledujte si to.

  • Môzem otehotniet?

    , Autor: Linjan

    Dobrý večer. Môžem byť tehotná, ak sme mali prerušovaný styk bez ochrany (iba pár zasunutí) a potom sme použili prezervatív? Styk bol v posledný deň menštruácie, teda 5deň cyklu. MC nemám pravidelný no väčšinou 29d a viac. Ovulácia a plodné dni mi vychádzajú podľa prepočtu o 5dní. Môžem napriek tomu otehotnieť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia. Za daných okolností je síce pravdepodobnosť tehotenstva veľmi malá, ale nie nulová.