Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dlhé a silné krvácanie

    , Autor: Rendula

    Dobrý deň,
    mám 48 rokov a 8.7. 2019 som podstúpila kyretáž z dôvodu silného krvácania a vysokej sliznice maternice. Po kyrete som slabo krvácala asi týždeň, ale približne na 14. deň som znovu začala krvácať. Krvácanie ustúpilo asi po 5 dňoch. 4.8. 2019 som zase začala krvácať a krvácam doteraz. Intenzita je dosť silná. Vlastne hneď na začiatku to bolo veľmi silné, na 5. deň to ustalo do takej miery, že som si myslela, že krvácanie už skončilo, ale na ďalší deň to začalo znovu a opäť sa zvýšila aj intenzita. Okrem toho, že mi diagnostikovali 12mm myóm, histologické výsledky po kyretáži sú v poriadku. Keďže moja lekárka momentálne nastúpila na dovolenku, chcem Vás poprosiť o radu, či sa mám znepokojovať alebo všetko môže spôsobovať blížiaci sa prechod a musím tým nejakým spôsobom prejsť. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že 12 mm myóm Vám dokáže spôsobiť také intenzívne krvácanie, ale zálež aj od jeho lokalizácie. Ťažko sa mi je objektívne takto vyjadriť, 10 dní trvajúce krvácanie už nie je úplne v poriadku, určite si to odsledujte. Ak sa do pár dní krvácanie nezmierni a neustúpi, vhodné bude navštíviť obvodného gynekológa eventuálne zdravotnícke zariadenie, kde bol výkon realizovaný.