Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,696 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dobrý deň,

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Menštruáciu mám od 12. Teraz mám 20. Mešká mi 6 deň. Doteraz som mala pravidelnú. Pohlavný styk som nemala. Čo môže byť príčinou meškania? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    existuje viacero dôvodo prečo môže menses meškať
    cysty, ochorenie, stres....
    ak by menses neprichádzala určite navštívte lekára pre kontrolu
    s pozdravom

Podobné otázky

  • menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň v piatok sim zobrala poslednu tabletku antikoncepcie Daylla v Pondelok som dostala menstruaciu velmi slabu chcem sa spytat ci je to normalne pri tejto antikoncepii ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to úplne normálne. Ku krvácaniu zo spádu hormónov dochádza štandardne na 3 - 4 deň pauzy. Krvácanie je väčšinou slabé. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Menstrulacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer pred 2 tizdnami mi gynekolog vlozil do maternici teliesko ( danu) a povedal ze si este mame davat pozor ale partner omilom si nedal pozor a pustil to do mna je mozne ze mozem otehotniet aj ked mam tam to teliesko ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, chránená ste od momentu vloženia vnútromaternicového telieska, takže ak už máte vnútromaternicové teliesko vložené dva týždne, tehotná nebudete.

  • Menstruacia u 14 ročnej

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcela by som sa opýtať dcéra ma 14 rokov a už 3 mesiace jej mešká menstruacia, ale ma aj priesvitný až skoro do biela výtok, ktorý dosť smrdí. Čo to kože znamenať ? Menzes 1 krát dostala ako 12 ročná .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie je ničím výnimočným, ak dievča dostane svoju prvú menštruáciu, párkrát, prípadne aj rok odmenštruuje a následne nemá menštruáciu niekoľko mesiacov, aj rok. Najčastejšou príčinou je hormonálna nerovnováha vplyvom vývinu, čo je pomerne časté. Ak však je prítomný zapáchajúci výtok, môže sa jednať aj o infekciu. Ťažko povedať. Je to však otázka pre detského gynekológa. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Menzes po mimomaternicovom tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    Mala som rupturu vajcovodu kvoli mimomaternicovemu tehotenstvu, bez kyretu. Par dni po operacii bolo krvacanie a odvtedy so. 2x dostala velmi slabe spinenie - doktor vravel, ze to asi treba pokladat za menzes. Nasledne vsak uz takmer 50 dni neprislo nic. Bolesti a pms mam velke. Pred 5 dnami som bola u gynekologa, pichol Agolutin, hcg bolo 0. Sliznica 10 mm, bez nalezu. Pocitovo mam uz vyse 3 tyzdnov dojem, ze kazdu chvilu pride menzes. Mavam aj zavraty a pocit nevolnosti, bolest krizov, hlavne na strane, kde to bolo operovane. Obcas bolest vystreluje aj smerom hore. Takisto obcas aj silne nocne potenie. Pred 3 tyzdnami som zaroven prekonala covid. Mam si robit starosti, alebo cakat?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov a okolností. Nevylučujem aj vplyv COVID-19 na znepravidelnení menstruačného cyklu, ako aj možnosť stále pretrvávajúceho postCOVIDového syndrómu. Po podaní Agolutinu by sa menštruácia mala dostaviť najčastejšie do 7 až 10 dní. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Meškanie ms

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, nechcem si ešte robiť test lebo si myslím že je to ešte skoro tri týždne od styku a pripadne tehotenstvo si ani neprajem, nemám už pravidelný menzes (41r.) no mám nafúknuté brucho pobolieva ako keby už mal každú chvíľu prísť aj bolesť krížov a prsia trochu naliate a boli ma trochu aj cysta na prsníku ale to je u mňa normálne pred ms, ale tento posledný týždeň keď sa kontrolujem zvnútra mám trošku hnede nie každý deň, výtok nemám, tak teraz neviem či sa spustí ms alebo môže ísť aj o tehotenstvo, lebo už sa mi to pár krát stalo že mi meškal aj s trochu hnedym sfarbením a neprišiel.styk bol pred 3 týždňami.co vy na to ako odborník dakujem za akúkoľvek odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť samozrejme nedá. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Príčin hnedého špinenia môže byť viacero, od ovulačného špinenia, počiatočného menštruačného špinenia až po špinenie vplyvom endometriózy. Príčin môže byť naozaj veľa. Keďže nepoznám žiadne výsledky vyšetrení, nálezy, okolnosti a všetky informácie, takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.