Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • plodné dni

    , Autor: nana

    Dobrý deň, brala som HAK Maitalon ale už som ju vysadila, pri poslednom blistre som dostala o týždeň skôr menzes (bola som vystavená veľkým stresovým situáciám) a mala som ho aj dlhšie a teraz neviem ako si mám počítať plodné dni, či od toho dňa kedy som dostala menzes alebo od toho dňa kedy som ho mala normálne mať. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    plodné dni si určite počítajte od dňa kedy ste dostali menštruáciu, nie od toho kedy ste ju mali dostať.

Podobné otázky

  • Menštruacia

    , Autor: Vanny

    Ahojte ... Mala som sex po dlhom roku bez ochranny pred menštruaciou . Menštruacia mi meška už 5dni
    nemala som ani plodné dni ... Mohla sa mi menštruacia zmeniť alebo môže tam nástať riziko že by som bola tehotná???

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Príčin meškania menštruácie však môže byť viacero. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Apreg

    , Autor: lucik19

    Dobrý deň, dnes som tu písala ohľadom uzitia tej núdzovej antikoncepcie konkrétne Apreg, tri dni po skončení menštruacie, dnes je to piaty deň od uzitia tabletky, zároveň to však vychádza dnes aj na plodne dni. Ako som ráno písala tak mala som tmavo hnedý výtok a bolesti v podbrušku, teraz je to však už červená krv a také ako keby krvné zrazeniny (väčšie kúsky). Tabletku som v minulosti už užila a nikdy sa mi toto nedialo. Moja gynekologicka má dovolenku, preto je toto zatiaľ jediná možnosť ako sa dozvedieť viac. Môže to všetko byť spôsobené tabletkou? Nemôže sa jednať o tehotenstvo? Tabletka bola uzita do dvoch hodín, a bola uzita len pre istotu ( z dôvodu vyvrcholenia do prezervatívu, no pri vyberaní som mala pocit že sa niečo dostalo aj mimo kondómu, preto sme sa rozhodli ju kúpiť) ďakujem a vopred sa ospravedlňujem za toľko správ

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nenapíšem Vám nič iné, ako som Vám napísal. Ak nedošlo k porušeniu kondómu a tabletku ste užili včas, tehotná nebudete. Príčin špinenia však môže byť viacero. Môže to byť vedľajší účinok núdzovej antikoncepcie, ako aj sa môže jednať o ovulačné krvácanie. Odsledujte si to.

  • Dobrý deň

    , Autor: Gustavo

    Môžete mi poradiť kedy je plodné dni na 40 dňový cyklus ja som si vypočula od 21 do 27

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, menštruačný a ovulačný cyklus sú dva samostatné cykly, ktoré na seba síce nadväzujú ale fungujú nezávisle. Aj napriek predĺženému 40 dňovemu menštruačnému cyklu môžete mať štandardný ovulačný cyklus a teda k ovulácii u Vás dôjde na 14. až 16. deň. Preto je vhodné za týchto okolností pri snahe otehotnieť praktizovať nechránený pohlavný styk 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie. Takto sa Vám neviem viac objektívne vyjadriť.

  • Menštruácia

    , Autor: MarSof3024

    Dobrý deň som mesiac po operacii slepeho creva a beriem antikoncepciu Mistra ..menštruáciu som mala dostať 31.12 ale nedostala som ju Je to normálne alebo mam navštíviť gynekológa?dnes napr.ma pichne na tej pravej strane pod bruškom. A telefón mi ukazuje ze mam plodné dni neviem ci to s tým súvisí. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie je ovulácia blokovaná, takže k nej nedochádza. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená. Aj za predpokladu pravidelného užívania sa krvácanie z vysadenia počas sedemdňovej pauzy nemusí dostaviť, prípadne môže byť iba vo forme slabého špinenia. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie

    , Autor: Ňuňka111

    Dobrý deň. Menštruáciu som mala od 21-26.3.
    Od včera mám slabunké špinenie niekedy čerstvá krv niekedy tmavšia ale je to len pri utreti ... Niekedy je to z hlienom a sú tam len také vlasocnice akoby dnes mi začali aj plodné dni .. bolesti nemám žiadne ...
    Nevedeli by ste mi prosím povedať že čo by to mohlo byť ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Môže sa jednať aj o ovulačné špinenie, je to dosť pravdepodobné, keďže dnes máte 13. deň cyklu. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.