Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • injekcia

    , Autor: kachora

    Dobry vecer chcela by som sa opytat 2.6.2013 to bude 2 roky co som po porode a stale som nedostala menstruaciu bola som aj u lekara 27.2. a dostala som injekciu na vyvolanie a stale nic prosim o radu dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    v prípade, že dojčíte netreba sa obávať, ak nie, je nutné navštíviť lekára.

Podobné otázky

  • problem

    , Autor: Diana123

    Dobry vecer dneska bola na gyn vys na sone nic nevidela ziadnu tehotnost dostala som agolutin a tehotensky test bol negat tak neviem co si mam otom mysliet ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, znamená to to, že tehotná nie ste a bola Vám podaná injekcia na vyvolanie menštruácie, ktorá by sa mala dostaviť do cca 7 dní. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorého v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte.

  • Injekcia

    , Autor: táňa123

    Dobrý deň, ešte by som doplnila k správe čo som písala nedávno ohľadom vyvolávacej injekcie. Vyvolávanie som mala z dôvodu že som užila tabletku po a meškala mi menštruácia. Tabletka bola uzita do dvoch hodín po styku, ktorý bol chránený no kúsok z ejakulatu sa mi dostalo na vonkajšie pohlavné orgány. Testy som si robila štyri týždne po styku, čiže podla testov by sa to už ukázalo? Gynokologicka mi povedala že sa mi "odlupuje" maternica podľa sona len to treba podporiť aby sa menzes konečne dostavil. Keď som sa opýtala či tabletka teda zabrala povedala áno. Čiže ak by som bola tehotná ukázalo by sa to aj na testoch s najvyššou citlivosťou? Som vo veľkom strese, ospravedlňujem sa za toľko otázok. Ďakujem vopred za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za týchto okolností tehotná nebudete, takže asi naozaj meškanie menštruácie spôsobila tabletka núdzovej antikoncepcie, ktorú ste užili včas. Vo všeobecnosti má zmysel tehotenské testy realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Podľa mňa nemusíte byť v strese. Vyčkajte na menštruačné krvácanie, ktoré by sa malo dostaviť do týždňa.

  • Vyvolávacia injekcia

    , Autor: táňa123

    Dobrý deň, bola som dnes na gynekologii z dôvodu meškania menštruácie po tabletke po. Bolo to osem dní, močové testy bolí negatívne. Doktorka mi dnes robila sono a vzápätí mi dala vyvolávaciu injekciu. Môžem byť už pokojná? Nie som tehotná? Lebo krvne testy mi nerobila. Povedala len, že by mi mala prísť za 6-10 dní maximálne. Dávala by mi tu injekciu ak keď by tu bola možnosť tehotenstva? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri osem dní meškajúcej menštruácii na USG tehotenstvo nie je vidno. Aj keby ste však boli tehotná, k menštruácii ani po podaní Agolutinu nedôjde. Podanie "vyvolávačky" však na tehotenstvo vplyv nemá, paradoxne, ho naopak podporí. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • vyvolávacia injekcia

    , Autor: anym

    Dobrý deň. Pred týždňom som bola na vyvolávacej injekcii kvôli neprítomnosti menštruácie. Mám predpísanú antikoncepciu ktorú mám začať užívať v prvý deň menštruácie. Menštruácia sa ešte nedostavila, len špinenie. Môžem už začať užívať antikoncepciu? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak bolo vylúčené tehotenstvo a začalo špinenie po podaní Agolutinu, pravdepodobne sa Vám spúšťa menštruácia. Môžete začať s užívaním tabliet hormonálnej antikoncepcie podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Injekcia na vyvolanie menzesu

    , Autor: Viki2703

    Dobrý večer. V utorok som bola u svojej gynekologičky na prehliadke, pričom som mala meškanie menzesu 7 dní. Tehotna nie som , výsledky z krvi vyšli negatívne a tak mi písali vyvolávaciu injekciu do svalu na menzes. Po vpichu injekcii som po pár hodinách pociťovala bolest v mieste v pichu, ťažšie sa ni chodilo. Druhým dňom už to bolo horšie s tou Bolesťou až dodnes. Mám to v mieste vpichu opuchnuté, začervenane a ťažko sa mi chodi. Neviem na tom boku ani ležať ani sedieť. Je táto reakcia v poriadku? Do 10 dní od vpichu by mi mal prísť cyklus. Ulavi sa mi iba po podani octanu a novalginu.Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je možné, že Vám pri podávaní injekcie trafili nerv. Ťažko povedať, malo by sa to však upraviť. Áno, po podaní Agolutinu sa menštruácia zvykne dostaviť do 10 - 14 dní. Odsledujte si to. Neviem sa Vám k tomu takto bližšie objektívne vyjadriť.