Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,243 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • krvácanie

    , Autor: vero1

    Dobrý deň,
    mám taký problém,že menštruácia mi mala prísť niečo okolo 3.2 no neprišla s tým som šla za svojím gynekologom a ten mi pichol vyvolávaciu injekciu 2dávky menštruácia sa dostavila v deň môjho odchodu do anglicka 19.2 skončila 25.2 . s partnerom sme mali nechránený sex ku koncu menštruácie a šlo to dnu. Dnes ráno 2.3 som sa zobudila a krvácala som. len trochu ale neviem,čím to môže byť. Ďakujem za radu .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    príčina krvácania môže byť rôzna, na to aby sa určila jej presná príčina je potrebné gynekologické vyšetrenie. Pri nechránenom pohlavnom styku v ktorýkoľvek deň menštruačného cyklu je vždy nutné počítať aj s možným oplodnením.

Podobné otázky

  • Menstruace

    , Autor: Love123

    Dobry den den 20.10.2023 sem dala pric dite operativni potrat. Potom sem mela mesicki kazdy den vkuse us nekolik mesicu furt to mam dali mi inplat do ruki nevim jesli to mam stoho nebo jeslk me nevicistili spatne kazdy den krvaci

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa nejedná iba o špinenie, ale o krvácanie už dlhšiu dobu a každý deň, niečo asi nebude v poriadku. Takto sa Vám však neviem bližšie vyjadriť. Je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, či ošetrujúcich lekárov, ktorí sa Vám budú vedieť najobjektívnejšie vyjadriť a určiť ďalší postup.

  • Doplnenie otázky - špinenie

    , Autor:

    Dobrý deň, vo svojej predošlej otázke som zabudla spomenúť dilemu medzi samotnou menštruáciou a implatačným krvácaním. Neviem medzi tým rozdiel okrem toho, že pri impatačnom krvácaní je tá menštruácia slabšia. Od obeda nastúpili už aj bolesti a tok krvi sa trocha zintenzívnil, krv je svetločervená s prímesou tmavej červenej lepkavej krvi. Ako som spomenula, mali sme chránený pohlavný styk, priateľ kontroloval 2 z 3 kondómov posledný sme nekontrolovali nakoľko nevyvrcholil a trvalo to krátko. Krvácanie je ako vravím trocha intenzívnejšie no na moje pomery slabšie než som zvyknutá. Doposiaľ bola silnejšia. (Menštruačný cyklus 29/30 až max z času na čas 31 dňový, ako práve v tomto prípade. Minulý mesiac mi začala menstruacia 29 februára a trvala normálne a bola aj normálnej intenzity) Mohli by ste mi prosím poradiť aj s týmto ?
    Za odpoveď vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ste mali chránený pohlavný styk, nad implantačným krvácaním uvažovať nemusíte. Tehotenstvo je za daných okolností veľmi málo pravdepodobné. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie

    , Autor:

    Dobrý deň, v tieto dni som mala dostať svoju menštruaciu ktorá obvykle je v prvý deň intenzívna no dnes, keď som videla malé stopy krvi som okamžite vzala tabletku od bolesti aby som predišla krčom. Intenzita krvácania je ale veľmi slabá krv na tampóne bola miestami svetločervená a tmavohnedá. S priateľom sme mali pohlavný styk avšak s kondómom ktorý sme následne kontrolovali priateľ ho väčšinou napustí vodou a skúma či nie je niekde poškodený a nikdy nebol. Raz sme použili kondom ktorý sme neskontrolovali ale rovno zahodili ale vtedy sa priateľ neurobil. Pociťovala som týždeň pred nástupom menštruácie aj bolesti prsníkov, občasne bodanie v podbrušku. Môj cyklus je zvyčajne 29/30 až 31 dňový. Akurát dnes vyšiel práve ten 31 dňový ale menstruacia je slabá a neviem, či bolesť nenastúpila z dôvodu skorého užitia lieku alebo je to rovnaká anomália ako samotné krvácanie. Za odpoved vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý dwň, za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotenstvo nepredpokladám. To, že je krvácanie slabej intenzity ešte nič neznamená. Tabletka proti bolesti nemá na intenzitu krvácania vplyv. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • Kyretaz

    , Autor: Bukinka

    Dobrý deň 17.02. mi bola robená kyretaz,koly 5 týždňovému krvácaniu , hystologia -endometrioza bez atopii.Ze vraj budem mať slabé krvácanie,- no ja mám naďalej veľmi silné, menštruácia mi prišla na 6 týždeň po kyretazi ( silné kŕče,silné krvácanie, slabosť,oodpadavanie,pocit na vracanie,tak ako dlhé roky,každý mesiac,akoby pôrod)" denne miniem7-8 vložky,a to som každú chvíľu na wc,,dá sa mi pomôcť? ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, určite sa Vám dá pomôcť. Ak boli výsledky histologického vyšetrenia v poriadku, dá sa u Vás uvažovať o termoablácii endometria (spálení sliznice dutiny maternice), či zavedení vnútromaternicového telieska, prípadne nasadení hormonálnej antikoncepcie. Keďže však nepoznám všetky výsledky vyšetrení, nálezy, informácie ani okolnosti, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov, ktorých v prípade pretrvávania ťažkostí alebo nejasností navštívte.

  • Menzes

    , Autor: Lucia0987

    Dobrý deň 21.2 som bola na kyretáži/potrate hneď po zákroku som mala krvácanie na čo ma aj upozornili, kedže sa maternica čistí po 2 týždnoch som bola na kontrole a čakám mesiac od potratu neviem či som to správne brala že to krvácanie po potrate je menštruácia neviem ale prešiel mesiac a menštruácia mi neprišla preistotu som si robila aj tehotenské testy a negatívne, viete mi poradiť kde je problém? A či po zákroku to bola menštruácia alebo len čistenie a regeneracia maternice?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po zákroku sa menštruácia zvykne dostaviť po 4 až 6 týždňoch od zákroku. Prvý deň zákroku sa ráta ako prvý deň menštruácie. Odsledujte si to.