Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,697 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • fitness

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den ja som sa zacala venovat fitnessu som na zaciatku schudla 7kg a odvtedy som mala 1 krat menstruaciu chcela by som sa spytat ci by to antikoncepcia napravila alebo co odporucate vy?
    dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    v prvom rade neodporúčam drastické chudnutie, ktoré vedie k strate menštruácie, je to jeden zo znakov nesprávneho chudnutia. Asi je zbytočné aby som vás nahovarála na pribratie na ideálnu hmotnosť v prepočte na výšku a váhu, ktorá by spôsobila aj návrat menštruácie. Dajte tomu pár mesiacov, minimálne pól roka počkajte, snáď sa menštruácia vráti, ak nie nasaďte si antikoncepciu.

Podobné otázky

  • Dobrý deň

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, Moja menštruácia trvá 6 dní. Už druhý mesiac sa mi ale stalo, že som ju dostala týždeň skôr. Minulý mesiac bolo všetko v poriadku, no, tento mesiac som dostala menštruáciu 3.1. v ten den sa ale iba rozbiehala, ale normálna menštruácia už bola 4.1. Menštruácia mi mala už dávno skončiť, väčšinou keď trvá 6 dní, tak ten piaty deň už len velmi málo špiním. Tento mesiac som 5. den tak isto iba špinila, no špiním doteraz. Na vložke ale celý den nič nemám a ani pri močení nejde zo mna krv ale vo vnútri som stále hnedočervená. Nikdy sa mi to nestalo. Uz dva mesiace pravidelne cvicím vo fitness. Moze to byt sposobené cvicením a privelkou fyzickou aktivitou? Napadlo ma už aj uhniezdovanie vajicka, lenze to nie je mozne, pretože si s partnerom davame pozor. Prosim vam, poradte mi co mam urobit , alebo z coho to je, ze sa neviem zvnutra vycistit. Za skoru odpoved vopred dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    absolútne nevidím vôbec žiadny problém, popisovaný charakter menštruácie je úplne bežný. V prípade, že by sa krvácanie objavilo aj mimo cyklu navštívte lekára, ale zatiaľ na to nie je dôvod.