Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,696 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ľavý vaječnik bolesť

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcela by som sa opýtať ohľadom bolesti, pichania v ľavom vaječníku. O cca 4 dni by som mala dostať menštruáciu, predpokladam že je to priznak, nakoľko tento mesiac som citila aj ovulaciu. Avšak vždy cítim iba ľavu stranu aj počas menštruacie ak mam bolesti su ovela intezivnejšie na ľavej strane. Tym že sa vonku ochladilo a v práci mam zimu aj ked som naobliekana myslite že je možmosť aby som prechladla na ľavy vaječnik (popripade cysty a pod) ? Alebo funguje len jeden vaječnik (ak to je realne) ? To by si snáď gyn všimla na prehliadke.
    Cca pred 3t som bola u gyn na kontrole sterov a všetko je v poriadku. Tehotenstvo by som vylúčila aj ked človek nikdy nevie ako sa hovori.

    Vopred Ďakujem za zodpovedanie mojej otázky :)
    Pekný deň :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin bolestí v ľavom podbrušku môže byť viacero. Nevylučujem ani prechladnutie. Je možné, že ste ovulovali z ľavého vaječníka a teraz dochádza k vstrebávaniu žltého telieska. Ťažko povedať. Neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.