Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolest

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrí deň mám bolesť pri ľavom prsníku hnet s kraja bolesť nieje stala iba sem tam mňa to pobolieva jebtontaka pichlava bolesť . Neboli to čelí deň . Čo to môže bit ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Takto sa však nedá bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý určí ďalší postup, eventuálne Vás odošle na USG prsníkov.

Podobné otázky

  • Zrasty

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý mala by som ešte otázku ,mala som bolesť dole v ľavo a boku , dosť ma bolelo pri cikani a vyprázdňovani , bolesť ako kŕče ťažko išlo vonku sz stipalo, som po serklazy , mám nejaké plyny v hrubom creve nejaku vydutinku keď mi tam prechádzala , a chcela by som vedieť či to nemôžu byt aj zrasty, ako môže sj babo tlačiť .. no mám strach či to niesu zrasty a či sa dá to aj zistiť ďakujem .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, celkom nerozumiem otázke. Nie som však chirurg, ani gastroenterológ, takže čo sa týka spomínanej "výdutinky" neviem sa Vám k tomu bližšie vyjadriť. Zrasty sa dajú diagnostikovať iba počas operačného výkonu, či už laparoskopického alebo laparotomického. Nepoznám však žiadne výsledky, predchádzajúce nálezy, ani informácie, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Vhodný liek pri POF

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán Doktor, týmto Vás chcem poprosiť o Vašu radu - odporúčanie. Mám 38rokov a predčasné ovariálne zlýhanie. Moja pani Doktorka mi najskôr nasadila Femoston 1/10 ale po čase užívania (doužívaný blister a 7dňová pauza na odkrvácanie, nakoľko endometrium bolo vysoké a bolo potrebné aby som odkrvácala a sa prečistila) asi po roku sa krvácanie stalo veľmi silným a bolestivým, tak mi zmenila liečbu na Ladyben. Po pár dňoch užívania sa u mňa objavili vedľajšie účinky a teda zmenili sme liek na Livial. Po mesiaci užívania sa mi začalo tvoriť akné. Myslíte že treba len vydržať a akné zmizne alebo treba zmeniť liek? Aký liek by ste mi odporučili ešte vyskúšať? Aký by ste zvolili postup?
    Ďakujem krásne za Vašu odpoveď, M.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, hormonálne preparáty (či už hormonálnej antikoncepcie alebo hormonálnej substitučnej terapie) môžu spôsobiť vedľajšie alebo nežiadúce účinky. Skúsil by som u Vás nasadiť niektorý z preparátov hormonálnej antikoncepcie, ak máte akné, tak napríklad preparát Belara, Aidee, Jeanine, či Mistra. Prekonzultujte to s Vašim obvodným gynekológom, ktorý určí ďalší postup.

  • Po kyretazi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den 5dni som po kyretazi, a ked idem na velku potrebu tak ma zaboli pod bruskom je to poriadku?? Nekrvacam vobec, mno stane sami obcas ak spravim prutky pohyb , tak ma pod bruskom zaboli trosku. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, mierne bolesti v podbrušku sú po zákroku pomerne časté. Najmä pri napnutí brušnej steny. Do týždňa od zákroku by sa to malo upraviť. Odsledujte si to. V prípade pretrvávania ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne zdravotnícke zariadenie, kde bol výkon realizovaný.

  • Ornibel

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa poradiť ohľadne antikoncep.kruzku Ornibel. Minulý mesiac som ho mala zavedený prvý krát normálne po 21dn.prisla 7dn pauza a v nej menzes. Po týždni som nasadila druhý krúžok ale začali mi nežiaduce účinky (migrény, bolesť brucha, výtok) a tak som ho po 3 dňoch vysadila( od piatka do nedele zavedený) do 3 dňoch mi opäť prišiel menzes ani nie 10 dní od poslednej menštruácie. Chcem sa spýtať ak by som v tomto období najbližšom otehotnela mohlo by to značiť nejaké komplikácie alebo nebezpečenstvo pre plod keďže mi ornibel asi rozhádzal cyklus a mala som ho zavedení pár dní? Ďakujem za odpoveď a váš čas

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je normálne, že aj napriek krátko zavedenému hormonálnemu antikoncepčnému krúžku došlo ku krvácaniu. Je to zo spádu hormónov. Neodporúča sa teraz aspoň mesiac dva otehotnieť. Ak by však aj došlo k otehotneniu, nič zásadné by sa nedialo. Odsledujte si to.

  • Výsledky z vyšetrenia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň p. Doktor. V sobotu večer som musela navštíviť pohotovosť kvôli neutíchajúcim bodavým bolestiam. Som dva týždne po kyretáži z dôvodu MA. Doktorka mi povedala, že mám zápal maternice a dala mi ATB. Do správy napísala: uterus v AVF, veľ. 70x40 mm, myometrium homogénne, ET 5mm, mierne nehomogénne, bez jednoznačných známok reziduí, ovária bilat, bpn, v CD cca 15-20ml VT.
    Je to prosím Vás v poriadku? Čo mi tam vlastne napísala? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, USG nález vyzerá primerane. Popisovaná je veľkosť a postavenie maternice, štruktúry maternice, vaječníky - to všetko je vrámci normy a malé množstvo voľnej tekutiny v malej panve: ktorá po zákroku byť môže. Užívajte antibiotiká podľa odporúčaní. Odporúčam plánovať kontrolu stavu a informovať Vášho obvodného gynekológa.