Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,450 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Spinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobre ráno. Pán doktor chcela by som sa Vás opýtať či je v poriadku ak mám ovulacne spinenie len pár kvapiek krvi, a aj to som zbadala na toaletnom papieri. Väčšina zdrojov ukazuje na internete tak 2-3 dní, ale u mňa to bola fakt len chvíľka. Myslíte že to nemohlo byt implantacne krvácanie? Aj keď styk je s ochranou vždy a som teraz cca v strede cyklu.
    Ďakujem pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste nemali nechránený pohlavný styk, tehotná nebudete a tým pádom sa nejedná o implantačné špinenie. Ovulačné špinenie sa nemusí prejaviť vôbec, prípadne si ho môžete všimnúť iba po utretí po toalete. Je to individuálne. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Bolesti vajecnikov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor. S partnerom planujeme dieta. Poslednu menstruaciu som mala 27.8.2024, potom som si robila ovulacne testy a pozitivny ovulacny test som mala 5.9.2024, tak sme sa s priatelom snazili aj predtym dnom, v ten den a po nom. Zhruba po tyzdni od toho 5.9. ma zacalo pichat v podbrusku na lavej strane. Tiez som zacala mat velmi citlive bradavky a mala bolest prs. Od soboty ( 14.9) mavam velke nevolnosti, je mi uplne na zvracanie, nechuti mi nic jest, aj oblubene jedla a napoje mi uz vobec nechutia, citim sa slaba, mavam bolesti v podbrusku, raz vlavo, raz vpravo, ale vascinou casu ma picha v lavom vajecniku. Teraz v pondelok a v utorok som mala silny vytok bledoruzovej farby, potom hnedy. Vcera rano som vstala so silnou bolestou celeho tela, bolest hlavy, zle od zaludka, trosku hnedeho vytoku, myslela som, ze to je moj posledny den. Poobede ma to ale preslo a vecer sme mali s partnerom sex, pri ktorom ma bolelo v podbrusku na lavej strane a hned po sexe pri utierani som si nasla trochu krvi a hnedy vytok. Tak som sa rozhodla, ze si dnes hned rano kupim skory tehotensky test, hned som si ho aj urobila, ale zatial je negativny. Pisu, ze test sa moze robit 6 dni pred menstruaciou a menstruaciu mam dostat za 6 dni. Dnes od rana mi je zase zle na vracanie, bolia ma oba vajecniky a krize. Moze byt, ze skory test mi zatial neukazal pripadne tehotenstvo? Alebo co mi moze byt? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností nevylučujem, že ste tehotná a spomínaný hnedý výtok môže byť aj implantačné špinenie. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Ultraskorým tehotenským testom veľmi neverím. Skoro realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Spinenie po cvičení

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam už rok a pól antikoncepciu Dienorette, dnes mám užiť 10. Tabletku z blistra, HAK užívam pravidelne, bez zabudnutia, no dnes ráno som bola cvičiť silový tréning, keď som sa vrátila domov všimla som si slabo hnedý výtok na nohavičkach, je možné že to je z cvičenia ? Keďže tabletky užívam poctivo.
    Za vašu odpoved veľmi pekne ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to možné, že po silovom tréningu dá mohla krv dostať na tosletný papier, či spodné prádlo. Špinenie počas užívania hormonálnej antikoncepcie, aj za predpokladu pravidelného a správneho užívania, sa vyskytovať môže. Je to pomerne časté. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Špinenie pri užívaní HAK

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    Min cyklus som zabudla užit jednu tableru hak Sidreta, ktoru beriem uz vyše roka. Zatial som pri uživani pěroblémy nemala, no pri zabudnutej tabletke sa mi spustilo špiennie pred dobratím blistra. Mala som týždeň pauzu kde prišla menštruacia, ale pri začatí uživani nového blistra sa mi spustilo zase špinenie. Treba zmenu hak ? Alebo čo by mohlo byť príčínou? Ďakujem pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa Vám to teraz stalo prvýkrát, zatiaľ by som preparát hormonálnej antikoncepcie nemenil. Ak ste postupovali pri zabudnutí tabletky hormonálnej antikoncepcie správne, tehotenstvo je málo pravdepodobné. Zatiaľ pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie po kyretazi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň p. doktor. Som 15. Deň po kyretazi (MA v 8tt). Ťažkosti ani bolesti nemám, avšak stále mám špinenie, dnes trochu intenzívnejšie a do oranžovej farby. Je to v poriadku? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, štandardne špinenie, či slabé krvácanie trvá po zákroku 7 až 10 dní. Spomínané špinenie na 15. deň môže byť spojené s ovuláciou, aj keď to nie je časté. Odsledujte si to. K ďalšej menštruácii po zákroku by malo dôjsť po 4. až 6. týždňoch od zákroku. Odsledujte si to.

  • Krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, už asi 3 roky užívam tabletky dienorette. Vynechala som krvácanie a tak užívam tabletky už piaty týždeň vkuse. Včera som však zaznamenala špinenie a dnes aj viac krvi. Užívam ich pravidelne a tak neviem consa mohlo stať. Mám pokračovať v užívaní? Alebo dať týždennú pauzu? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie je ničím výnimočným, že ak vynecháte sedemdňovú pauzu a kontinuálne pokračujete v užívaní ďalšieho blistra, aj napriek pravidelnému užívaniu tabliet hormonálnej antikoncepcie môže dôjsť ku krvácaniu, či špineniu. Je to pomerne časté. Odsledujte si to. Pokračujte aj napriek špineniu v pravidlenom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie a po doužívaní aktuálne užívaného blistra si už urobte sedemdňovú pauzu a až následne pokračujte v užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie ďalšieho blistra. Za predpokladu pravidelného užívania ste plne chránená.