Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Odstránenie pravého vajcovodu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    začiatkom apríla som podstúpila laparoskopiu, kvôli mimomaternicovému tehotenstvu. Plod sa nachádzal v pravom vajcovode, ktorý mi kvôli viacerým zrastom a zápalom museli odstrániť. V poslednej dobe sa mi stáva, že ma v mieste, kde sa vajcovod nachádzal, jemne pichá. Tento týždeň to bolo počas prvých dní menštruácie citeľné o dosť viac, inokedy to nie je nič hrozné. Chcela by som sa Vás preto opýtať, či takéto pichanie v mieste odstráneného vajcovodu je možné / normálne alebo môže ísť o iný problém.
    Ku svojej gynekologičke sa samozrejme chystám, avšak rada by som sa ešte predtým dozvedela, čo to môže znamenať.

    Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané pichanie nemusí súvisieť s operačným výkonom, ktorý Vám bol realizovaný. Môže sa jednať o “štartovanie” vaječníkov v zmysle ovulačných bolestí, prípadne, ak sú pichavé bolesti v čase menštruácie, môže byť dôvodom zvýšené prekrvenie maternice, ktorá môže po operácii takto reagovať. Je to naozaj individuálne. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.