Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Sactosalpinx- odborník na problematiku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor, ďakujem za odpoveď, ktorú ste mi poskytli v predchádzajúcej téme, ale moja otázka neznela podľa ktorého lekára sa mám riadiť, ale či mi viete odporučiť odborníka, ktorý sa tejto problematike venuje, pretože "asi, zrejme, pravdepodovne to máte a dajte si to odstrániť" pre mňa nie je relevantná diagnostika môjho stavu a určite nechcem ísť na operáciu na základe nepotvrdených domnienok, aj keď je to pred IVF žiaduce. Takže prosím ešte raz- vedeli by ste mi odporučiť odborného lekára, ktorý sa venuje problematike sactosalpinx a reálne vyšetruje pacientku pred vynesením domnienok? Ďakujem veľmi pekne za Vašu odpoveď a za Váš čas.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, žiaden lekár by nemal stanoviť záver bez toho, aby nebol niečím podložený. Jednoznačne sa sactosalpinx, ako aj ďalšie možné patológie na vajíčkovodoch stanovujú vrámci laparoskopie. Nepoznám lekára, ktorý sa špecializuje "iba" na sactosalpingy. Predpokladám, že ste však boli v Centre asistovanej reprodukcie dôkladne poučená a oboznámená s možnosťami. Viac sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.