Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hematóm

    , Autor: Natalia1680

    Dobrá deň, som tehotná 6+4, bola som kvôli krvácaniu na pohotovosti všetko bolo v poriadku, o týždeň som išla na kontrolu ku gynekológovi a tam mi povedal že okolo celého plodu je hematóm, srdiečko ešte nebilo a prestal sa plod vyvíjať, nasadil mi progesterón ale krvácam stále, a mám aj mierne kŕče ako na začiatku menzesu, o týždeň mám ísť ešte na kontrolu, je šanca že bude všetko v poriadku? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto sa nedá bližšie objektívne vyjadriť. Neviem Vám povedať, či bude všetko v poriadku, v 7. týždni tehotenstva by však už malo byť vidieť akciu srdca. Ak sa jedná o chcené tehotenstvo a krvácanie nie je silné, postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

Podobné otázky

  • Krvacanie

    , Autor: Janka47

    Dobrý deň, aktuálne začínam 21tt. V 8, 10 a 13tt som mala masívne krvacanie s koagulami týždeň som bola aj v nemocnici Po akutnom krvacani to prejde do hnedo bordoveho starbenia skor na tosletnom papieri .cize Od 8tt stale bez prestavky mam nejaku krv. Pred 3dnami v 20tt sa mi to opäť to masivne krvacanie zopakovalo. Od zaciatku tam mam nejaky hematom v 13tt na 3D usg popisovany plastovy hematom Po obvode 12cm. V 19tt som bola na 3D usg bol popisovany Len rezid hematom 5x2cm dieta proporčne vyzerá Ok bola len mierne zakrvácana plodová voda a crievka trosku Hyperechogenne že vraj z toho že dieta pije zskrvacanu plodovu vodu ale že sa to vycisti. Pred 3dnami v 20tt keď som bola na pohotovosti pre krvacanie dieta vyzeralo v poriadku rezid hematom 4x1,5cm. Cervix 34mm otvorena nie som. Placenta je v oblasti fundu v asi. Vlavo. Hematom vyzera v oblasti fundu vpravo. Nevadia z coho tak masivne krvacam a sa to opakuje uz neviem na koho sa mam obratit. Myslite ze to krvacanie moze nejako poskodit dieta? Mam sa nechat este vysetrovat? Vsetko bysetrenia su ok gravidita Po IVF Ket a po Genetike PGTA . Nifty test negat. Hematologia v poriadku. Z hematolog hladiska som v poriadku.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin opakujúceho sa krvácania môže byť viacero. Do 16. týždňa tehotenstva je špinenie, najčastejšie do hneda, či slabé krvácanie spôsobené v drvivej väčšine tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. V 21. týždni však už prepojenia vytvorené sú. Ak však v priebehu implantácie vznikol veľký hematóm, ktorý pretrváva a postupne sa vstrebáva, spomínané špinenie, či krvácanie tmavou krvou môže byť aj z toho. Nevidel som však USG nález, ani nepoznám žiadne bližšie informácie, preto je ťažké sa takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov, ktorí poznajú všetky nálezy, výsledky vyšetrení aj okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám vedia vyjadriť.

  • Hematom po sekcii

    , Autor: Mon1806

    Dobrý deň prosim vás ako sa rieši hematóm po sekcii ? Nad jazvou mám taký opuch a všetci vravia že hematóm a ja už teraz mám strach že ma budú znova operovat

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez videnia nálezu sa Vám neviem objektívne vyjadriť a posúdiť stav. Opuch nad ranou nemusí byť hematóm. Mierny opuch je prirodzenou súčasťou hojenia sa rán. Ak sa jedná o hematóm, ktorý Vám nerobí ťažkosti, môže sa čakať, kým sa nevstrebe, čo môže trvať aj niekoľko týždňov. Nie je vždy nevyhnutná operácia. Pri nejasnostiach sa nebojte pýtať vyšetrujúcich lekárov.

  • Hematom?

    , Autor: Daniela06

    Dobry den, chcela by som sa spytat co moze byt pricinou tmaveho vytoku. Aktualne som 13+3tt a mam covid. V 8tt bolo vidiet hematom cca 8x4mm v 12tt ho uz vidiet nebolo, moze byt, ze sa len vyplavuje? Nie je to cerstva krv, nemam ani bolesti. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie, hlavne tmavou hnedou až čiernou krvou, či výtokom, do 16. týždňa tehotenstva súvisí najčastejšie s tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Ak sa krv postupne vyplavuje von a nehromadí sa, nemusí byť prítomný hematóm. Odsledujte si to. Skúsiť môžete užívať Ascorutin v dávke 3x1 tabletka.

  • Hematóm

    , Autor: Nena5982

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa opýtať či ne časté ak sa vytvorí hematóm na maternici v mieste rezu po sekcii ( sekcia pred 10 mesiacmi) na vyšetrení mi to môj lekár oznámil a bola som zaskočená tak som sa ho nespýtala. Chcela by som vedieť aj váš názor. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, niekedy sa vytvorí hematóm v operačnej rane, ktorý sa vstrebáva individuálne dlho. Bližšie sa Vám však neviem vyjadriť k nálezu u Vás. Pri nejasnostiach sa nebojte pýtať Vášho obvodného gynekológa.

  • Hematom

    , Autor: Ali5

    Dobrý deň písala som vám ohlapdomzvacsujuceho sa hematom z 8x2 na 9x2,5.zacal mi 18 týždeň tehotenstva a začala som špiniť. To špinenie je len pri močení a je také tmavohnedé. Je to začiatok vyplavovania hematomu? Ako dlho to môže trvať? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, čisto teoreticky sa môže jednať aj o vstrebávanie a odplavovanie hematómu. Takto sa Vám k tomu neviem bližšie objektívne vyjadriť. Z časového hľadiska je to tiež veľmi individuálne. Ani na túto otázku Vám neviem odpovedať.