Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie po hysterektómii na 4. deň

    , Autor: Majalipi

    Dobrý deň, prosím o radu. Som po hysterektómii (iba maternica) rezom v podbrušku. Hneď po operácii som krvácanie nemala. Na 4. deň som mala stolicu, kde som troška potlačila. Od vtedy (druhý deň) mám slabé špinenie. Stačila by mi intímka, ale je to vždy čerstvá krv. Stále si pichám fraxiparin. Mám to akútne riešiť s gynekológom ? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez ohľadu na to, či bolo odstraňované iba telo maternice s ponechaním krčka maternice alebo bola odstraňovaná celá maternica, sa špinenie môže vyskytovať. Súvisí to najčastejšie s procesom hojenia. Nebol som však pri operačnom výkone, nepoznám ani žiadne bližšie informácie, či okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností je, aj vzhľadom k skorému pooperačnému obdobiu, najvhodnejšie navštíviť zdravotnícke zariadenie, kde bol výkon realizovaný a kde sa Vám budú vedieť najobjektívnejšie vyjadriť. Navyše, ak máte nasadenú liečbu nízkomolekulárnym heparínom, je pravdepodobnosť špinenia v pooperačnom období vyššia vzhľadom k tomu, že máte riedenú krv.