Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Mykoplazma/ureaplazma

    , Autor: Saša212

    Dobrý deň. Dlhšie riešim opakujúce sa zápaly, gynekológ nevedel prísť na príčinu. Príznaky vždy rovnaké, svrbenie, pálenie vývodu močovej rúry, biely hrudkovitý výtok. Pred časom mi gynekológ zistil ureaplazmu. Bola som preliečená Doxyhexal 10 dní, takisto partner, nechránený sex počas liečby takisto po nej vylúčený. Počas liečby mi príznaky úplne ustali no už po pár dňoch po vysadení som opäť pocítila jemné pálenie. Po cca 3 týždňoch som bola na kontrolných výteroch ktoré už ale ukázali všetko negatívne a mne sa stále na 100% od ťažkostí neulavilo. Pálenie aj svrbenie je v menšom rozsahu ako pred liečbou ale zďaleka nevymizlo úplne. Je možné že infekciu stale mám aj keď vytery vyšli negatívne? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak máte po antibiotickej liečbe prítomné pálenie alebo svrbenie v pošve, je možné, že sa jedná o bakteriálnu vaginózu, teda premnoženie bakterií bežne sa vyskytujúcich v pošve vplyvom zmeny pošvovej mikroflóry spôsobenej antibiotikami. Skúste si realizovať aspoň desaťdňovú kúru vaginálnymi probiotikami, ktoré upravia pošvovú mikroflóru. Ťažkosti by mohli ustúpiť.