Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Mutacia klkov

    , Autor: Angelika92

    Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať. Bola som u DR. Najprv ma vyplasila s dvojickami a nasledne povedala ze plod je len jeden (vitálny, bije srdiečko) a druhe co vidí je nejaká mutacia klkov čo môže spôsobiť potrat. Som 6+2tt. Dosť ma to trápi a bojím sa toho, pri každom pichnuti niekde už mám paniku. Minulý cyklus som spontánne potratila v 5tt. Môžu to byť zvyšky z potratu predtým? Je možné prísť aj k úspešnému pôrodu kvôli tomu? Môže to zle ovplyvniť aj plod? Mam poradňu o 2t ale nedokážem na to prestať myslieť a premýšľať z čoho to je. Ďakujem veľmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď chápem Vaše obavy, bez videnia nálezu sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť neviem. Ak sa Vášmu obvodnému gynekológovi niečo nezdá, mal by Vás odoslať na vyššie pracovisko do nemocničného zariadenia. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. Odporúčam sa objednať na PTS (prvotrimestrálny screening), ktorý sa realizuje medzi 11. - 14. ukončeným týždňom tehotenstva.