Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ovulacne spinenie

    , Autor: Kikuskaaaa

    Dobrý večer a prosím vás k tej ovulácii .. nikdy som počas nej nespinila je možné že zrazu som začala počas nej špiniť? .. aká ke krv počas ovulácie ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to možné. Ovulačné špinenie nemusí byť pravidlom. Niektoré ženy špinia počas ovulácie pravidelne, iné zas ovulačné krvácanie nepoznajú. Krv je väčšinou slabo ružová, ale môže sa vyskytovať aj jasnočervené krvácanie. Je to individuálne.

Podobné otázky

  • krv pocas masturbacie

    , Autor: Vikipppp

    dobry den, mala som styk bez ochrany den pred ovulaciou a do teraz som nemala ziadne priznaky ani nic a ked ma priatel dneska robil prstami dnuka dost hlboko tak tam bola krv. mohlo ist o spinenie (implataciu?) dakujem vo pred za odpoved pekny dnik

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá vylúčiť. Môže sa však jednať aj o ovulačné špinenie. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie minimálne 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvacanie

    , Autor: Katka...

    Dobrý večer, chcela by som sa spýtať po 2 týždňoch od ukončenia menštruácie som pri pohlavnom styku mala krvácanie a bordove Výtoky a už dlhšiu dobu mám bolesti v podbrušku. Môže to znamenať tehotenstvo alebo niečo iné? keďže nedávno vo mne ostal kondóm ale po 10 minútach sa mi ho podarilo vytiahnuť ale priateľ sa tým pádom urobil do mňa a ostalo to vo mne a nie v kondóme.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin krvácania a bordového výtoku môže byť viacero. Môže sa jednať aj o ovulačné špinenie, za daných okolností sa však nedá vylúčiť ani tehotenstvo a implantačné špinenie, ktoré by mohlo byť ďalšou príčinou zakrvácania. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa Vám bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.

  • silná ovulácia?

    , Autor: melkaaa

    Zdravím mám 17 rokov a posledné 3 mesiace môjho cyklu, mávam počas ovulácie mierne hlienovité krvácanie s malou prímesou krvi a jemnými, nie tak častými bolesťami podbruška. Bola som s tým aj u svojho gynekológa, nakoľko som netušila, že ide o ovuláciu a spanikárila som. Teraz som však znervóznela. Na 11 deň cyklu opäť začal hlienovitý priam až ťahajúci sa priesvitný výtok. Na druhý deň (12 deň cyklu) sa pridala prímes krvi. je však tmavo červená miestami až bordová ako pri menštruácií ale stále v ťahavej hlienovej konzistencií. Trvá to už 4 deň, niekedy je to stále také intezívne, niekedy jemný obyčajný hnedý výtok a niekedy to zas zo mňa doslova vytečie. vždy keď sa utriem ťahám so sebou hlien s výrazne červenou krvou a musím používať vložky. Môže ísť iba o silnú ovuláciu alebo sa mám obávať, že je to niečo vážnejšie. Žiadne iné oríznaky nemám iba toto (predvčerom menšie kŕče podbruška ale na úrovni 1 od 0 po 10). Ďakujem za odpoveď. Tak isto som čítala o implantačnom krvácaní ale keďže som vaginálny styk ešte nemala (nie úplne bola iba snaha ale gynkológ povedal, že blana je nepoškvrnená) hneď som túto možnosť vylúčila keďze som mala iba análny sex a penisom sa jemne partner obtrel o vagínu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, s najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o ovulačné špinenie a ovulačné bolesti. U niektorých žien sa vyskytuje na mesačnej báze, niektoré ženy to vôbec nepoznajú. Ak ste ešte nemali vaginálny pohlavný styk, tehotná nie ste. Odsledujte si to.

  • Ružový výtok mimo menštruácie

    , Autor: Miroslava1

    Dobrý deň, prosím o radu. Som 10 mesiacov po pôrode cisárskym rezom a mesiac po poslednej preventívnej kontrole u gynekológa. Výsledky boli v poriadku. Asi okolo 15 dňa po menštruácii som mala na nohavičkách trošku krvi. To sa zopakovalo na 17, 23 a 25 deň cyklu. Iba troška krvi, bez bolesti a iných príznakov.
    Momentálne očakávam menštruáciu, ak sa to po nej bude opakovať, objednám sa na vyšetrenie, ale rada by som poznala Váš názor. Ďakujem krásne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin zašpinenia mohlo byť viacero. Mohlo sa jednať aj o ovulačné špinenie. Takto je však veľmi tažké sa objektívne vyjadriť. Nemuselo sa však jednať o nič vážne, ani o žiadnu patológiu. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvacanie mimo menstruacie

    , Autor: lussinda

    Dobry den. V auguste sa mi narodila dcerka a v novembri som dostala prvu menstruaciu. Po skonceni sestonedelia som si este obcas na papieri po utreti nasla jasnocervenu krv ale od novembra ako sa vratila menstruacia sa to uz nestalo. Dnes opat na papieri krv - menstruaciu mam dostat az o 2 tyzdne. Pred tehotenstvom sa mi to nikdy nestavalo. Vsetky vysetrenia mam v poriadku. O co by podla Vas mohlo ist? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Ak došlo k zašpineniu v polovici cyklu, môže sa jednať aj o ovulačné špinenie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.