Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,241 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • tehotenstvo

    , Autor: Kikuskaaaa

    Dobrý deň prosím vás dobrala som minuly mesiac hak urobila som test bol pozitívny a D es som začala mierne špiniť a krvácať čo tompeosim môže byt?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste už tento mesiac neužívali hormonálnu antikoncepciu a mali ste nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa nedá vylúčiť. Príčin špinenia môže byť viacero. Tehotenský test môže byť aj falošne pozitívny, napríklad aj v čase ovulácie. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva, ako aj pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Spermie

    , Autor: Matka1233

    Ďakujem za odpoved pan doktor este by som mala k tomu jednu otázku. Ak by som mala na rukách spermie a ruky by som si neoplachla iba cistou vodou ale len si ich utrela. A následne by som si hneď zaviedla prsty do posvy. V takom prípad je možné tehotenstvo ? A este ak by ste mi vedeli povedať kolko asi tak cca dokazu prežiť na rukách ? Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, tehotenstvo za daných okolností nie je možné. Na rukách, navyše po oplachnutí a utretí prežijú spermie krátku dobu. Nemusíte sa obávať.

  • Spermie

    , Autor: Matka1233

    Dobrý deň, mala som spermie na rukách a umyla som si ruky ale bez mydla. Oplachla som si ich iba vodou. Je možné ze ked to bolo bez mydla ze by spermie dokázali prežiť ? Pretože hneď na to som si vbehla prstami do posvy. Je možné z takéhoto niečoho tehotenstvo ? A este jednu otázku by som sa rada spýtala ako dlho dokazu prežiť spermie na rukách viem ze sa všade pise niekoľko dni ale dokázali by na rukách prežiť od utorka 26.3 ? Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, za daných okolností tehotná nebudete. Spermie dokážu prežiť aj niekoľko dní za úplne optimálnych podmienok, čo práve povrch rúk nie je.

  • Tehotenstvo po konizacii

    , Autor: Bejma

    Dobrý deň som mesiac po konizacii z výsledkov zišlo že som mala ľahkú dysplaziu. Chcem sa spytat ma konizacia vplyv na otehotnenie a samotné tehotenstvo? Čítala som že sa zvyšuje riziko potratu v takomto prípade keďže je ten krčok menší. Je to naozaj tak?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, pri rozsiahlejších konizáciach až amputáciách krčka je zvýšené riziko potratu alebo predčasného pôrodu. Ak však u Vás bola robená primeraná konizácia, vyčkal by som aspoň tri mesiace a až následne sa snažil otehotnieť. Nepoznám však konkrétny nález ani všetky informácie, či okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • krv pocas masturbacie

    , Autor: Vikipppp

    dobry den, mala som styk bez ochrany den pred ovulaciou a do teraz som nemala ziadne priznaky ani nic a ked ma priatel dneska robil prstami dnuka dost hlboko tak tam bola krv. mohlo ist o spinenie (implataciu?) dakujem vo pred za odpoved pekny dnik

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá vylúčiť. Môže sa však jednať aj o ovulačné špinenie. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie minimálne 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie v skorom štádiu tehotenstva

    , Autor: katarinaa

    Dobrý deň.. Dnes mám termín očakávanej MS. Zároveň mám od štvrtku pozitívne tehu testy. Skúsila som včera aj digitalny clearblue, ale bol negatívny. Dnes ráno bol však už pozitívny +1-2. Dnes mám termín ms a začala som krvácať. Je to slabšie ako ms, krv nie je taká tmavá ako pri ms, je bez zrazenín. Zatiaľ nepotrebujem ani vložku či tampón, je to skôr len po utretí na wc. Neviete čo by to mohlo prosím Vás byť? Je šanca že sa plod udrží alebo sa mám zmieriť s najhorším? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr to naozaj nemá zmysel. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá, takže nevylučujem, že sa u Vás môže jednať aj o tzv. implantačné špinenie. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obchodného gynekológa, ktorý jednoznačne potvrdí alebo vylúči tehotenstvo a určí ďalší postup.