Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Kyretaz bez krvácania

    , Autor: lastovicka25

    Dobrý den, chcela by som sa opýtať či je komplikácia po kyretáži aj absencia krvácania?

    Pred 3 dnami som absolvovala UPT. Pred zákrokom som mala nadmernu hladinu železa v krvi, inak všetky predoperačné výsledky boli v norme.
    Viem, ze bežné čistenie po zakroku je 7 az 10 dní. Nemam horucku ani žiadne ďalšie ťažkosti. Okrem slabého žltého výtoku som prestala krvácať po 24 hodinach a aj to bolo veľmi slabé.
    Nakolko je vikend a moj gynekológ nepracuje, neviem ci je potrebne navštíviť nemocnicu a je to normálne, ze nemam ziadne krvácanie?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to možné, že ste prestali krvácať už po 24 hodinách. Nie je stanovený minimálny počet dní, ktoré má žena po výkone krvácať, iba maximálny, čo by malo byť, ako ste spomínali, do 7 - 10 dní po zákroku. Odsledujte si to. Ak nemáte žiadne ťažkosti, nemusíte sa obávať. Nasledujúca menštruácia by sa mala dostaviť o 4 - 6 týždňov od zákroku. Po jej skončení je vhodné realizovať kontrolné USG, najlepšie v zdravotníckom zariadení, kde bol výkon realizovaný.