Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Liečba atb

    , Autor: NikaDurdy

    Dobrý deň,

    Bola mi zistená premnožená ureaplazma. Pani doktorka sa ma rozhodla liečiť atb. cyklohexal tabs. Nakoľko som predtým mala problémy aj s krvácaním z ektropie krčka maternice. Keďže som mala aj vnútorný výtok a svrbenie pridala k tou jednu tabletku lomexin 600 mg. Atb. beriem od pondelka v stredu sa prvýkrát objavil ružový hlien, včera priesvitný s prímesou krvi a dnes zase silne ružový. Menštruáciu mám dostať za 2 dni. Nepociťujem zatiaľ žiadne bolesti brucha a neviem teda, prečo nastúpil takýto hlien, či je to v poriadku. Menštruáciu mávam silnú a bolestivú už niekoľko dní pred. Pani doktorka žiaľ teraz neordinuje a nemám sa na koho obrátiť.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínaný výtok môže byť prejavom predmenštruačného syndrómu, prípadne sa môže jednať aj o vedľajší účinok antibiotík, ktoré môžu pôsobiť na menštruačný cyklus. Odsledujte si to. Pokračujte v užívaní antibiotík podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.