Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,438 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Otázka

    , Autor: Aicul

    Dobrý deň pán doktor ešte by som sa chcela spytat ci ten moj stav LSIL sa dá dat do poriadku aj ked mi bol zistený papilomavirus?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, papilomavírus je HPV, je to to isté. Ak máte pozitivitu na HPV, aspoň viete, čo je s najväčšou pravdepodobnosťou príčinou bunkových zmien krčka maternice. Áno, je možnosť úpravy do normálu. Ako som Vám už spomínal, vhodné je aplikovať si DeflaGyn, RegreSIL alebo Papilocare. Cytologická kontrola je potrebná o 6 mesiacov. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Lomexin

    , Autor: Iva57

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Pred pár týždňami som mala problém so silnou mykózou a dala som si predpísať gynazol krém, ten mi však veľmi nepomohol a svrbenie stále pretrvávalo. Potom som si dole pri vstupe do pošvy našla také hrbolčeky alebo guličky viac pokope… môj gynekológ mi povedal že mi nezabral poriadne gynazol lebo som si predtým nespravila výplach s Rosalginom a tak mi všetok krém vytiekol a nemal taký účinok. A že tie guličky alebo výrastky sú zdurené slizničky z podráždenia. Predpísal mi Lomexin 2 tablety a než si zavediem prvú tabletu mám si spraviť výplach rosalginom a o 3 dni si dať druhú. Moja otázka je či to nemôžu byť genitalne bradavice alebo herpes … v minulosti som mala totiž pozitívny HPV vírus no dostala som len lieky a nijak zvlášť sa to neriešilo tiež som tam mala myslim nejaký vyrástok. A ak sú to len zdurené slizničky či to zmizne po tejto liečbe. Ďakujem vopred za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, bez videnia nálezu sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorý by Vás v prípade nejasností mal odoslať na vyššie pracovisko do zdravotníckeho zariadenia.

  • Genitalne bradavice v tehotenstve

    , Autor: zufalam

    Dobrý deň chcem sa spýtať už pred tehotenstvom som mala problém s geniálnymi bradavicami ktorych som sa síce zbavila ale v teraz v tehotenstve sa mi objavili znova momentálne som v 32tt mám ich cca 5 . Gynekologička mi povedala že ona by s ich odstránením pockala až po pôrode že ak ma moc neobťažujú. Alergologicka mi zas odporúčala odstrániť. Celé tehotenstvo cítim diskomfort a vnútornú nepohodu keďze stále na to myslím že mám niečo take dole taktiež sa bojím kvôli tomu aj oholiť že čo ak si nejakú odrezem. Moja otázka znie objednala som sa odstránenie laserom myslite že to je v mojom štádiu bezpečne pre bábätko ? Nehrozí náhodou nejaká infekcia alebo niečo čo by mohlo ohroziť tehotenstvo ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, lokálne ošetrenie laserom nemá na tehotenstvo vplyv. V závislosti od štádia a rozsahu sa musí stanoviť aj spôsob pôrodu. Nevidel som nález, takže sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov, ktorý sa Vám vedia najlepšie a najobjektívnejšie vyjadriť.

  • Otázka

    , Autor: Kiaraasa

    Dobrý deň mohla by som sa ešte prosím Vás opýtať, ak tam tá mala cysta/žlté teliesko ešte minuly mesiac na tom vajecniku neboli.. nemôže ísť o tehotnost v tomto cykle ?

  • Polyp a tehotenstvo

    , Autor: ladvinka

    Dobrý deň. Pan doktor prosím Vás chcem sa spýtať,koncom septembra som bola druhý krát na hysteroskopii a robili mi kyretaz a odobrali polyp z maternici. Moja otázka je ,že či by dr videl pri operácii možné tehotenstvo. Menštruáciu som ešte stále nedostala. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, hysteroskopom sa vidí celý priebeh kanála krčka maternice a celá dutina maternice. Tehotenstvo by bolo určite spozorované a v takomto prípade by s najväčšou pravdepodobnosťou došlo k potratu. Príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Nepoznám žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, preto sa Vám neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tamoxifen

    , Autor: abcd

    Dobrý deň, chcem sa spýtať, či sa Tamoxifén po 5 ročnej liečbe vysadzuje jednorázovo, alebo postupným znižovaním dávok. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, je to individuálne, záleží od viacerých okolností, aj či je žena v menopauze, alebo ešte pred ňou, či má vaječníky alebo nie, ako aj od zvyklostí daného onkologického pracoviska. Niekedy sa po ukončení 5 ročnej liečby Tamoxifenom prechádza na liečbu aromatázovými inhibítormi. Je to otázka na onkológa. Postupujte podľa odporúčaní lekárov v onkologickom centre.