Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • meškanie

    , Autor: majo456

    Dobrý vecer. S priatelkou sme mali sex s ochranou ale priatelka este nedostala menzes a meška jej 4 dni. Ma citlive prsia a miernu bolest v podbruškú. Tak sa vas chcem spytat čo to môze znamenat, alebo je nejaka šanca o tehotenstvo ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali chránený pohlavný styk, tehotenstvo je málo pravdepodobné. Opisované bolesti pŕs a podbruška sú bežnou súčasťou predmenštruačného syndrómu. Je možné, že sa menštruácia priateľke dostaví do niekoľkých dní.

Podobné otázky

  • meškanie menštruácie

    , Autor: Aneta12

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. 31.12. som mala posledný deň menštruácie, 1.1. som musela užila escapelle, tabletku po. Týždeň nato som začala špiniť, prešlo to do veľmi slabého krvácania, trvalo to cca týždeň. Menštruácia mi dodnes neprišla 19.2., čiže mešká okolo 3 týždňov. Mám hormonálnu disbalanciu, cysty na vaječníku (PCOS), liečbu antikoncpeciou som ešte nezačala. Tehotenské testy vyšli negatívne. Mohla mi tabletka narušiť cyklus? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, jedným z najčastejších vedľajších účinkov preparátov núdzovej antikoncepcie je znepravidelnenie menštruačného cyklu. Za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá. odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolesť na pravej strane brucha

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň ospravedlňujem sa že píšem znova. Mešká mi menštruácia už tretí deň, minulý mesiac som užila tabletku po. Viem že tabletka má vplyv aj na cyklus, pred týždňom som však bola u gynekologicky a povedala mi že vyzerá byť maternica pred menštruáciou, avšak stále nechodí a už druhý ten mám takú pichavu bolesť pri zakaslani alebo stisnutí brucha dole na pravej strane ale necítim to ako predmenstruacnu bolesť, taktiež mi na prehliadke povedala že cysty nemám, test som si robila a je negatívny, sú to už štyri týždne od styku kedy sa to stalo. Pobolievaju má aj kríže, neviem už čo mám robiť. Na internete som čítala že je dobrý čaj rebríček na privolanie menštruáciu a uvoľnenie bolesti. Može teda bolesť spôsobovať aj tá tabletka? Aká je taká tolerantná doba na meškanie po tabletke. Ďakujem veľmi pekne sa odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, preparáty núdzovej antikoncepcie so sebou prinášajú viacero vedľajších, či nežiadúcich účinkov. Záleží aj od užitého preparátu. Meškanie menštruácie tri dni nič neznamená. Opisované ťažkosti môžu byť prejavom PMS (predmenštruačného syndrómu). Znepravidelnenie cyklu, pobolievanie v podbrušku, či pichavé bolesti po stranách podbruška môžu súvisieť s užitím núdzovej antikoncepcie. Za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie tehotná nebudete. V prípade, že sa Vám menštruácia nedostaví, viete navštíviť Vášho obvodného gynekológa za účelom vyvolania menštruácie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Meškanie

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň, ako som tu už písala užila som tabletku po tri dni po skončení mojej menštruácie. Dnes som mala dostať menzes aké neprišiel. Robila som si test včera ale je negatívny, je to v poriadku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je pomerne časté, že tabletka núdzovej antikoncepcie má vplyv na menštruačný cyklus, aj v zmysle jeho znepravidelnenia. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: Viki123

    Dobrý deň. Minulý mesiac som vysadila antikoncepciu, menzes sa nedostavil hneď po vysadení. Teraz som mala dostať menštruáciu normálne ako keď som brala lieky. Mešká mi 4 dní a mam bolesti ako keby mala prísť bolest krížov a v podbrušku. Test mam negatívny. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po vysadení hormonálnej antikoncepcie môže byť menštruačný cyklus nepravidelný. Opisované prejavy môžu svedčiť pre blížiacu sa menštruáciu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie

    , Autor: Zuziiik

    Dobrý večer. Chcela by som sa opýtať, či môže zápal vaječníkov, ovplyvniť cyklus? Môže mi meškať menštruácia?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, vo všeobecnosti zápal v organizme môže mať vplyv na menštruačný cyklus. Príčin meškania menštruácie však môže byť viacero. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.