Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,050 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Opuch

    , Autor: Lulaaa

    Dobrý večer prajem,

    mám jednu otázku a budem rada ak si nájdete na ňu čas mi odpovedať. :)
    Včera sme boli z prijateľom v Tatrách. A keďže je január neuvedomila som si, že sedím na zimnej lavičke dosť dlho. Môže byť, že som od toho prechladla zo spodu? Pretože mám jednu stranu mierne začervenanu a opuchnutú a trošku to boli ale len trošku. Počas dňa ma to jemne štipalo. Prejde to samé alebo budem musieť navštíviť svojho lekára?

    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, bez videnia nálezu sa Vám neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Nevylučujem, že sa môže jednať o následok prechladnutia, či podchladenia. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Hematom po sekcii

    , Autor: Mon1806

    Dobrý deň prosim vás ako sa rieši hematóm po sekcii ? Nad jazvou mám taký opuch a všetci vravia že hematóm a ja už teraz mám strach že ma budú znova operovat

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, bez videnia nálezu sa Vám neviem objektívne vyjadriť a posúdiť stav. Opuch nad ranou nemusí byť hematóm. Mierny opuch je prirodzenou súčasťou hojenia sa rán. Ak sa jedná o hematóm, ktorý Vám nerobí ťažkosti, môže sa čakať, kým sa nevstrebe, čo môže trvať aj niekoľko týždňov. Nie je vždy nevyhnutná operácia. Pri nejasnostiach sa nebojte pýtať vyšetrujúcich lekárov.

  • Streptococcus agalactiae

    , Autor: Dadulina

    Dobry den, chcela by som sa opytat ake problemy sposobuje premnozenie streptococca agalactiae v posve? A ci moze sposobit aj dlhodobe palenie a svrbenie pyskov ohanbia, ich zacervenanie a opuch a ci je potrebne ho liecit Antiobiotikami alebo je aj ina moznost? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, Streptococcus agalactiae Vám nemusí spôsobovať žiadne ťažkosti a naopak môže spôsobiť aj Vami opisované ťažkosti. Na základe citlivosti sa nasadí vhodná lokálna antibiotická liečba. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Krv v moči po pohlavnom styku

    , Autor: Dea/1

    Dobrý deň. Posledné mesiace ma trápia gynekologické problémy z ktorých som už zufala. Dlhodobo som užívala antikoncepciu Bellara (4 roky) myslela som si že bolesti ako bolesť pri sexe, krv v moci HNEĎ po sexe, opuch,svrbenie a iné, boli spojené s ňou. Antikoncepciu som vysadila a prešli sme s priateľom na inú formu - kondom. Opuch prestal aj bolesť ustúpila, ale pribudla krv v moči hneď po pohlavnom styku. Akonáhle ( skôr ako do 10 minút) idem na wc a mám pálenie pri močení a kalny červený moc. Akonáhle pijem veľa tekutín prejde to samé, do 2 až 3 dni to odznie samé. Stáva sa mi to najmä po mokrom orgazme (neviem či to môže mať nieco s tým spoločne). S priateľom sme pobehali urológiu, no nič nenašli. Jedine mi predpísali antibiotiká. Gynekológ mávol rukou že netuší čo ro je a so smiechom odpovedal že si mám nájsť iného partnera. Dufam, zw od vás takúto odozvu nedostanem. Vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, podľa opisu (pálenie pri močení, krvavý moč po jeho mechanickom podráždení vplyvom pohlavného styku, ako aj únik moču vplyvom orgazmu) sa jedná o urologický problém, pravdepodobne s močovým mechúrom. Predpokladám, že Vám cystoskopia realizovaná nebola, kedy by sa kamerou pozrelo do močového mechúra, či sa nenájde zdroj krvácania, prípadne čo môže stáť za opisovanými ťažkosťami. Takto sa Vám neviem viac objektívne vyjadriť.

  • Svrbenie medzi nohami

    , Autor: bb636

    Dobrý večer pán doktor!
    Už týždeň ma trápi svrbenie medzi nohami, na začiatku tam bol aj opuch ohanbia, bolesť pri dotyku. Kúpila som si v lekárni mastičku Canesten. Opuch a bolesť zmizli, no ešte ma stále svrbí medzi nohami, ale už je to miernejšie a už je to len v oblasti klitorisu. Objavil sa mi bielo-zelený výtok, nezapácha. Ku svojmu gynekológovi sa dostanem najskôr budúci piatok, tak sa Vás chcem opýtať či mám vyhľadať skôr odborníka, alebo postačí zakúpenie vaginálnej tabletky alebo? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, podľa opisu sa jedná o vaginálnu infekciu. Skúste si kúpiť aj Canesten vaginálne čapíky, Canesten krém si aplikujte naďalej. Ak nepomôže Canesten krém, ani vaginálne čapíky, je potrebné navštíviť obvodného gynekológa skôr, ktorý Vám urobí výter z pošvy a predpíše potrebnú liečbu. Skúsiť si môžete urobiť aj vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom. Vhodné je po liečbe realizovať desaťdňovú kúru vaginálnymi probiotikami.

  • Gynazol

    , Autor: Zuzana25

    Dobrý deň
    Kedy po aplikovaní gynazolu môžem začať s lactobacilami od spodu ?
    Je pravda že HAK môže zhoršiť mykozy ak ich mavam často? Je lepšie vysadiť HAK ? Užívam Triregol a každý mesiac pri poslednej červenej na bielu mávam dole problémy ...všímam si to už každý mesiac ...výtok je hustý hrudkovity ,cítim opuch ,pálenie .
    Krém mi pomôže no o mesiac to mám spať a to užívam aj probiotiká na ústne aj od spodu raz do týždňa mi povedal gyn že stačí ...predpísal mi gynoflor ...mám ho užívať aj viac dní po sebe ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, s aplikáciou vaginálnych probiotík môžete začať prakticky hneď po skončení liečby Gynazolom. Áno, užívanie hormonálnej antikoncepcie môže zvyšovať riziko mykózy. Vaginálne probiotiká skúste užívať denne aspoň počas desiatich dní.