Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,280 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Poradna

    , Autor: Justina1981

    Dobry vecer chcela som SA opitat bolia ma bradavky niekedy bod brucho. A citim nafukovanie brucho napina pali ma zaha us som unavena stoho neviem is co mam robit mozte mi poradit co to moze bit

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusí sa jednať o gynekologický problém. Je však nutné vylúčiť tehotenstvo, opisované príznaky sa v tehotenstve, najmä v I. trimestri môžu vyskytovať. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • otázka ohľadom súkromia

    , Autor: bandr

    Dobrý deň, bola by možnosť prebrať pár otázok anonymne? Mimo toho, aby boli zverejnené.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, toto je verejne dostupná poradňa, kde síce prispievate anonymne, ale príspevky sú verejné. Ak máte gynekologické ťažkosti alebo nejasnosti, môžete ich prebrať osobne v súkromí s Vašim obvodným gynekológom.

  • Doplnenie - Kontrolný ster na Chlamydia trachomatis

    , Autor: Leila2733

    Dobrý deň pán doktor, reagujem na Vašu odpoveď k včerajšej mojej položenej otázke: https://mamaaja.sk/poradne/poradna-gynekologa/gynekologicke-problemy/otazka-59406

    Chcem sa len spýtať, keďže mi to nedáva zmysel, že ako je možné, že v priebehu týždňa sa zmenili výsledky zo steru bez nejakej podanej liečby. Mne to skôr príde, že výsledky sa nejako skreslili a chcela by som si do tretice byt na 100% istá, keďže sa nejedná o najľahšie ochorenie. Preto sa chcem Vás spýtať ako gynekológa, či je možné, že by mi môj gynekológ urobil ster z krčka maternice a výsledok by sa zistil pomocou PCR metódy a nie ako doteraz a to pomocou antigénového testu. Je to vôbec možné u gynekológa taký ster urobiť? Lebo chcem si byť už naozaj istá a mať tento problém doriešený.
    Ďakujem Vám vopred veľmi pekne ešte raz za odpoveď a prajem Vám pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, štandardne sa toto rozšírené mikrobiologické vyšetrenie realizuje výterom z krčka maternice na gynekologickej ambulancii a následne sa odosiela do laboratória na PCR vyšetrenie. Na našich ambulanciách antigénové testy takéhoto typu nepoužívame, nemám s nimi preto žiadne skúsenosti, takže sa Vám k nim neviem bližšie objektívne vyjadriť. Vo všeobecnosti je však PCR vyšetrenie presnejšie, ako antigénový test. Najvhodnejšie je sa pri nejasnostiach pýtať Vášho obvodného gynekológa.

  • Prosím o radu

    , Autor: katik

    Dobrý deň, viem,že to tu moc nepatrí,ale prišli ste mi ako seriózna poradňa. Nemám ešte moc skúseností so sexuálnym stykom a preto mám pár otázok a chcela by som Vás poprosiť o odpovede. S priateľom spolu spávame,ale pred jeho vyvrcholením ho vytiahne a urobí sa do kondómu, zaujíma ma však , či je aj tak nejaká pravdepodobnosť, že by som mohla byť tehotná. Tiež sa chcem opýtať, či pri mojom vyvrcholení môže zo mňa vytekať biela tekutina podobná spermiám. Naposledy sa mi to stalo (teda, si to myslíme), lebo obávame sa toho,že by to nebolo zo mňa,ale z priateľa a boli to teda spermie, aj keď si dávame naozaj pozor. Nerada by som otehotnela. Preto chcem vedieť, či aj zo mňa môže ísť niečo podobné.
    Ďakujem Vám za Váš čas

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    používanie kondómu nie je stopercentnou metódou antikoncepcie akokoľvek ho používate, či už je ejakulácia v pošve či mimo nej, môže dôjsť k manipulácii s kondómom , s vašimi rodidlami a podobne.
    PO vašom vyvrcholení z vás môže vytekať tekutina-jedná sa o hlieny a seróznu tekutina , kt. tvorí vaša maternica na zvhčenie pošvového prostredia, či sa v nej spermie nachádzajú alebo nie, ja nedokážem posúdiť, ak partner neejakulu do pošvy , nemali by tam sa tam nachádzať.
    Ak chcete predísť otehotneniu radšej zvážte bezpečnejšiu alternatívu antikoncepcie, nepr.hormonálnu antiikoncepiu alebo podobne.
    S pozdravom

  • poradna

    , Autor: erinka123456

    Dobry den ,prosim vas viete mi poradit,uz mesiac mi meska menzes medzi tim som mala tri dni hnedo-cierny vytok,,nic mi neni ale obcas mam take bolesti ako keby som mala menzes.ku gynekologicke som objednana o mesiac,,som mimo domu..dakujem,

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    meškanie menštruácie môže spôsobovať nespočetné množstvo faktorov, ktoré bohužiaľ z vášho popisu nie je možné určiť, vaše príznaky sú len veľmi nešpecifické, závisí od veku, od prípadnej gravidity, pridružených ochorení, užívania liekov a podobne.Ak ste vo fertilnom veku urobte si tehotenský test.