Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,310 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hnisavá cysta na vaječníku

    , Autor: Becky

    Dobrý deň. Dlhodobo som mávala zápaly, svrbenie, krvácanie, hustý hlienovitý výtok. 5.11. som bola akútne operovaná pretože som mala veľkú cystu naplnenú hnisom. Keď som prestala krvácať zase sa objavilo slabšie svrbenie. Keď som prišla domov z nemocnice nasadila som si betadine čípky 1x denne, trošku to zabralo ale počas dňa sa mi objavil zase hustý biely hlienovitý výtok ktorí spôsobuje svrbenie. Môže byť že sa to tam ešte nejak "čistí"? Brala som aj atb takže teoreticky by to mohli byť aj kvasinky. Výtok je bez zápachu, ale nie klasický kvasinkový. Je skôr hlienovitý. Ďakujem za prípadnú odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, osobne si myslím že sa jedná o bakteriálnu vaginózu, ktorá môže vzniknúť po užívaní antibiotík v dôsledku poruchy vaginálnej mikroflóry. Skúsiť si môžete realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, realizovať si kúru vaginálnymi probiotikami. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.